3e plek SV Mussel fair play cup

Voetbalvereniging Fit Boys uit Beilen is vrijdag 3 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van scheidsrechtersvereniging HZOD tot sportiefste ploeg van de regio Hondsrug en Zuidoost-Drenthe gekroond.

Zaterdag tweedeklasser Drenthina werd in het Fair Play-klassement tweede en SV Mussel (zaterdag 4e klasser) legde beslag op de verdienstelijk derde plaats.

Met het jaarlijks uitreiken van de Fair Play prijs wil HZOD volgens voorzitter Theo Hein het belang van sportiviteit & respect benadrukken. Jaarlijks wordt de prijs in de zeven regio’s van het district Noord van de KNVB uitgereikt. Alle gele en rode kaarten en overige strafzaken worden in de beoordeling meegenomen.

Laagste strafgemiddelde

Fit Boys liep afgelopen seizoen ‘slechts’ 33 keer tegen een gele kaart aan en viel er maar één rode kaart te noteren. Daarmee behaalde de club uit Beilen het laagste strafgemiddelde. „Uiteraard begrijpen wij dat een club in eerste instantie streeft naar een kampioenstitel, maar dat kan natuurlijk niet zonder sportiviteit.

Opmerkelijk is dat voetbalvereniging Drenthina de laatste jaren steevast in de top drie eindigt. Ook lof voor de sportieve prestaties van promovendus SV Mussel.”

Bron: DVHN