Aanwinsten zorgen voor vertrouwen bij SV Mussel

MUSSEL – De druiven waren zuur na de degradatie, maar amper een maand na dit feit is het sentiment gedraaid op De Slenk. Nieuwbakken vijfdeklasser SV Mussel heeft zich namelijk op het eerste oog prima versterkt. Met de nieuwe trainer Tseard van der Meer moet meedoen om de bovenste plaatsen mogelijk zijn.

Want weliswaar vertrekken er met Koen Hoogmoed, Jordi Siepe en Simon Hidding drie selectiespelers en met Jeroen Mestenmaker een talentvolle jeugdspeler, daartegenover staat de komst van een aantal potentiële sterkhouders. De broers Rick en Roy Breedveld maken de overstap van derdeklasser SJS naar SV Mussel. In hun kielzog volgt Wouter Panneman. De gloednieuwe promovendus Borger (maakt stap naar derde klasse) ziet twee spelers naar de SVau verkassen. Selectiespeler Jan Voshart gaat het proberen op de Slenk en tweede elftalspeler Nico Blok wil eveneens gaan voor zijn kansen. Ook Patrick Remmers van klassegenoot SETA waagt de overstap naar SV Mussel.

Niet alleen qua kwantiteit, ook op het gebied van kwaliteit lijkt Mussel erop vooruit te gaan. Dat geeft de burger moed. Met name de broers Breedveld en Voshart moeten de ploeg van de nieuwe trainer Tseard van der Meer een kwaliteitsimpuls kunnen geven, terwijl Panneman aan de rechterkant eveneens een aanwinst is met zijn snelheid.

Overigens was het nog even spannend bij het sluiten van de transfermarkt. Aanvoerder Richard Wubs startte een heus charmeoffensief om de kopschuwe spits Martijn Folkers terug te laten keren op De Slenk. Via whatsapp en social media als Twitter liet Wubs geen moment onbenut om zijn neef te verleiden naar het rood en blauw. Folkers voelde zich vereerd, maar liet deze beker aan zich voorbijgaan. Tot teleurstelling van de captain, die het contact pardoes verbrak en zijn telefoon woedend in de hoek van de kamer gooide.