Arjan Raveling: “Mussel gaat voor promotie.”

Vorig seizoen eindigde SV Mussel op een vijfde plaats in de vijfde klasse E. Echter, de gehele top vier is of gepromoveerd of in een andere klasse ingedeeld. Uiteraard kwamen hier weer een aantal andere teams voor terug, maar Arjan Raveling ziet volop kansen en is duidelijk als het gaat om de ambities voor volgend seizoen.

“Ik voetbal al vanaf mijn zesde jaar bij Mussel. Ik vind het vooral een warme club, met veel vrijwilligers die altijd goed werk leveren. Ook als je de accommodatie bekijkt ziet het er gewoon super uit. Wij moeten gewoon de vijfde klasse een keer uit”, aldus de 24-jarige Raveling. “Het vorige seizoen was niet goed. We hebben niet echt een goede reeks neergezet zoals het seizoen daarvoor. Tegen mindere ploegen lieten we het vaak afweten en tegen goede ploegen speelden we wel goed, maar pakten we te weinig punten.”

Nieuwe tegenstanders

Zoals eerder gerefereerd zal Mussel een aantal nieuwe tegenstanders mogen begroeten. Raveling toont zich enthousiast over deze teams en wil zich hier graag aan meten. “Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar FC Assen en Asser Boys. Ik denk dat zij de titelkandidaten zijn. Een paar jaar geleden zat Achilles 1894 bij ons in en die werden met twee vingers in de neus kampioen. Het zal me benieuwen hoe goed deze ploegen zijn. Ik weet niet zoveel van DOS ‘63. Verder zijn de meeste ploegen bekend bij ons.”

De middenvelder is helder in de verwachtingen voor dit seizoen. “We gaan zeker voor promotie. Ik denk dat we in de top drie kunnen eindigen gezien onze selectie. Paul en Frank Hidding zijn teruggekomen en daarnaast hebben we ons versterkt met Bryan Boels, Cas Groenewold en Matthijs Fehrmann. Bijna elke plek is dubbel bezet en concurrentie is altijd goed natuurlijk. We zijn een ploeg die onze tegenstanders graag onder druk en vast willen zetten. We spelen aanvallend en dat moet met de huidige selectie dit jaar ook weer kunnen.”

Jeugdbeleid

Raveling heeft de gehele jeugd bij de ‘SV’ doorlopen en is positief over het beleid dat er gevoerd wordt. “Er zit wel talent aan te komen als ik naar de JO16 kijk. Het is te hopen dat ze het team bij elkaar kunnen houden, want dit is een goede groep. Verder hebben we een jeugdbestuur die alles in goede banen leid. Daarnaast werd er voor alle jeugdtrainers van Mussel een cursus gegeven van een paar avonden. Dat geeft wel weer aan dat Mussel de jeugd erg belangrijk vindt.”

De middenvelder van de roodhemden geeft aan dat hij het geven van een assist verkiest boven het maken van doelpunten. “Ik ben niet echt het type dat tien goals per seizoen maakt. Ik geniet meer van een assist, maar ik mag wel wat meer scoren.” Toch gaat het belang van de ploeg voor: “We willen de vijfde klasse uit en willen ervoor zorgen dat we een stabiele vierdeklasser worden.”

Bron: FC Kanaalstreek