B1 laat het in de 1e helft afweten tegen buurman SJS

Stadskanaal – De B1 van SV Mussel die onder de hoede staat van trainer Arjan Raveling en leider Rene Folkers kregen vanmorgen klop van Buurman SJS. ,,Vooral de eerste helft lieten we het afweten en stonden we bij rust al met maar liefst 4-0 achter” steekt trainer Raveling van wal. De B-junioren moesten het vanmorgen doen zonder een aantal vaste basisspelers en hadden dan ook totaal niets in te brengen tegen het veel scherper spelende B1 elftal van SJS. Uiteindelijk werd het 7-3 voor de knoalsters en konden de Musselkers met een redelijke 2e helft toch nog enigszins positief vooruit kijken richting de derby van volgende week.

8b02e28e-1e4f-47ae-8485-2a572afd8cf1 (1)

,,Na de rust konden we ons nog enigszins herpakken en wisten we nog 3 keer het net te vinden. Alleen was het jammer dat ook zij nog 3 maal scoorden. In de rust heb ik aangegeven dat ik beleving miste en dat we zelfs 2 c-junioren mee hadden. Op zich prachtig voor die jongens van de C1 natuurlijk dat je het ook mag laten zien op een hoger niveau met spelers die ouder dan je zijn, maar het kan niet de bedoeling zijn dat je maar met 9 spelers uit je eigen team op pad bent” begint Raveling zijn verklaring voor de mindere prestaties. ,,Je mist gewoon een aantal belangrijke spelers en de trainingsopkomst is de laatste weken sowieso al een punt van aandacht. Ik heb gewoon simpelweg het idee dat er te makkelijk wordt afgezegd voor trainingen en wedstrijden, je bent immers met een teamsport bezig en doordat er elke keer word afgebeld laat je het hele team in de steek”. De jongens mogen elkaar daar ook op aanspreken van mij. Ze willen graag volwassen zijn of worden en daar hoort ook kritiek bij vervolgt de oefenmeester zijn relaas die een zichtbaar geïrriteerde indruk maakt.

Ondanks de harde woorden van Raveling ziet hij toch ook wel positieve dingen voor de tweede seizoenshelft. ,,Volgende week start voor ons de tweede helft van de competitie met een prachtige derby tegen Onstwedder Boys. Normaal gesproken is dat voor iedere speler van SV Mussel een van de mooiste wedstrijden om te mogen spelen, dus ik ga er vanuit dat de spelersgroep dit ook oppikt en elkaar op scherp zet. Je doet het immers met zijn allen”.