Eerherstel voor SV Mussel

Nadat midweeks met ruime cijfers werd verloren van ONR (1-5) werd SV Mussel al snel een kans op eerherstel geboden. En de mannen van Tseard van der Meer grepen deze kans aan: op een zonnige zaterdagmiddag wist Mussel de afsluitende wedstrijd in de voorronde van het bekertoernooi met 3-2 te winnen van Oosterparkers uit Groningen. Mussel had de hele wedstrijd het overwicht en hield de drie punten dan ook verdiend op ‘De Slenk’.

Onnauwkeurig inspelen
Daar zag het in de beginfase niet naar uit, want SV Mussel begon ongelukkig aan de wedstrijd. Er was veel balbezit, maar ook veel onnauwkeurigheid bij het inspelen. Hierdoor kreeg Oosterparkers de eerste grote kans van de wedstrijd, al na drie minuten. Deze open kans was echter niet besteed aan de spits van de bezoekers. Mussel begon iets beter in de wedstrijd te komen en kwam na ruim tien minuten spelen dan ook verdiend op voorspong. Roy Breedveld profiteerde van het balverlies van de Stadjers en bracht Lars Hemmes in stelling. De aanvaller zag zijn schot geblokt, maar Breedveld kreeg hierdoor de kans zijn zelf opgezette aanval af te ronden: 1-0.

Gevaar voor het doel van Oosterparkers...

Breedveld en Hemmes
De gasten uit Groningen kwam er niet heel vaak uit, maar wanneer hen dat wel lukte, werd het ook direct gevaarlijk. Zo kon een middenvelder zomaar het veld oversteken en na een combinatie een schot lossen. Ook moest Nico Blok een keer handelend optreden: hij deed dit naar behoren.  Mussel liet ook van zich horen: Roy Breedveld was dicht bij een tweede treffer, maar raakte de paal. Mark Mulder stichtte gevaar uit een vrije trap, maar meer dan een corner leverde het de thuisploeg niet op. Vlak voor rust maakte Roy Breedveld dan toch zijn tweede goal van de middag. Lars Hemmes slingerde de bal voor vanaf links en Breedveld maakte deze bal prima af. Een minuut later was de concentratie weg bij Mussel, waardoor Oosterparkers zomaar de aansluitingstreffer kon maken, waardoor de ploegen met een 2-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

Paal en lat
In de tweede helft was het spelbeeld precies hetzelfde: Mussel speelde op balbezit en Oosterparkers beperkte zich tot uitvallen. Vlak na de thee maakte Lars Hemmes er 3-1 van. In eerste instantie leek zijn kopbal de doellijn al te zijn gepasseerd, maar de goal werd niet gegeven. Mark Mulder schoof de rebound vervolgens opnieuw bij Lars Hemmes in de voeten, die nu wel doel trof. In het restant van de wedstrijd kregen de gastheren nog twee mooie kansen op meer treffers, maar een strafschop was niet besteed aan Richard Wubs: bal tegen de paal. Ook Rick Breedveld raakte het aluminium: zijn kopbal teisterde de laat. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Oosterparker er weer een wedstrijd van, door een onoplettendheid in de verdediging van Mussel af te straffen. Hiermee hadden de ploegen hun kruit verschoten en sloten ze het bekertoernooi af met een mooie 3-2.

SV Mussel 1 – Oosterparkers 1 3-2 (2-1)
’12 1-0 (Roy Breedveld), ’40 2-0 (Roy Breedveld), ’42 2-1 (Oosterparkers), ’50 3-1 (Lars Hemmes), ’75 3-2 (Oosterparkers)

Opstelling SV Mussel:
Patrieck Poker; Nick Uil, Nico Blok, Len Groenewold, Rien Boels (Rolf Smidt), Rick Breedveld, Mark Mulder, Jan Voshart(Robert Boels), Arjan Raveling, Lars Hemmes (Richard Wubs), Roy Breedveld.

Verslag: Johan Wijnholds