Futloos Mussel komt niet verder dan gelijkspel

SV MusselMussel – Na een goede start in Veendam vorige week volgde er deze week een gelijkspel tegen Wildervank. Mussel ging vooraf voor de 3 punten, maar in de hele wedstijd was dit niet terug te zien.

Door Johan Wijnholds

Kansjes over en weer

Alle ingrediënten waren aanwezig om 3 punten te pakken. Een nagenoeg fitte selectie (alleen Wouter Panneman is langdurig uit de roulatie), Een strakke grasmat, mooi weer en het vertrouwen was aanwezig. De eerst kans van de wedstijd kwam op naam van Wim Wubs. Deze veroverde de bal na een zwakke opbouw van Wildervank. Wim had meerder opties, maar het enige wat juist niet moest werd uitgevoerd, namelijk gehaast op doel schieten. Een paar minuten later was Len Groenewold erg belangrijk achterin door een bal van de lijn te halen. In 2e aanval die daarop volgde van Wildervank was het wel raak voor de bezoekers. Keeper Patrieck Poker stond te ver voor zijn goal en spits Dennis Nagel wist daar gebruik van te maken.

Buitenkans

Na 11 minuten kreeg Mussel een indirectie vrije trap op randje 16. Mij is niet helemaal duidelijk waarvoor, maar ik vermoed dat de keeper de 6 secondenregel had overschreden. De keeper van Wildervank redde goed op de lijn en in de rebound knalde Lars Hemmes de bal op doel. Ook nu redde de keeper op de doellijn. Na ruim 20 minuten kreeg Mussel een strafschop. Achterin bij Wildervank werd een duwfout gemaakt, maar dit leek toch echt te weinig voor een strafschop. Wim Wubs schoot prima in. In een verder gezapige wedstrijd viel er nog 1 kans te noteren in de 1e helft. Deze was echter niet aan Wim Wubs besteed.

Achterstand

7 minuten na rust kwam Wildervank weer op voorsprong. Op een schitterende wijze verschalkte Dennis Nagel de sluitpost van de SV. Vanaf de kant werd door de ruim 80 toeschouwers geroezemoest: ‘zo mokt hij em nooit weer’. Na deze tegenslag wist Mussel nog steeds niet geen controle te krijgen op de wedstrijd. Ook straalde het totaal niet uit om vol gas te geven om er nog wat van te maken. Halverwege de 2e helft wist Wildervank nog 2 kansen te krijgen. De eerste mogelijkheid ging net voor langs en op de 2e mogelijkheid redde Patrieck Poker goed.

Wissel

Na 70 minuten probeerde trainer Tsjeard (waarom niet gewoon Piet of Jan) van der Meer de boel om te zetten door Arjan Raveling in te brengen. Een minuut later maakte Mark Mulder er 2-2 van. Rick Breedveld zijn schot werd in eerste instantie geblokt. In de rebound kwam de bal voor Mulder zijn voeten op 20 meter van de goal. Volgens Mark zelf was het een goal die de hele wereld zou overgaan, volgens de kenners schoot hij hem ‘redelijk’ in en raakte hij de bal niet eens goed. Mussel kreeg meer grip op de wedstrijd en even leek het of er nog 3 punten in zat. Helaas was deze opleving van korte duur. Kort na de opleving zakte het niveau weer snel naar beneden. Het slotoffensief was voor Wildervank, maar de gasten wisten er niet meer uit te halen dan 2 corners. Overigens mocht Mussel niet klagen over de wedstrijdleiding. Waar het dus zelf goedkoop aan een strafschop kwam, werd er naar hoe het leek een penal voor Wildervank ontnomen.

Al met al was deze puntendeling terecht. Deze wedstrijd gauw vergeten en op naar volgende week, uit tegen Tiendeveen.

SV Mussel – Wildervank 2-2 (1-1)

‘7 0-1 (Wildervank), ’22 1-1 (Wim Wubs), ’52 1-2 (Wildervank), ’70 2-2 (Mark Mulder)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker; Nick Uil, Nico Blok, Len Groenewold, Rolf Smidt (Arjan Raveling); Mark Mulder, Rick Breedveld, Jan Voshart; Roy Breedveld, Lars Hemmes (Richard Wubs), Wim Wubs

Toeschouwers: 84