Hard werkend SV Mussel JO 17/1 neemt de 3 punten mee uit Wedde

img_7951Afgelopen zaterdagmiddag moest SV Mussel JO 17/1 (in de volksmond ook wel B1 genoemd) het opnemen in Wedde tegen Wedde/ASVB J) 17/1. Het op tijd vertrekken vanuit Mussel werd wat bemoeilijkt doordat er een speler is die dusdanig veel materiaal mee moet slepen naar het sportcomplex dat fietsen niet meer mogelijk is.

Wat voor materiaal hier bedoeld wordt zal u in de eerstvolgende thuiswedstrijd, zaterdag 22 oktober tegen Nieuw Buinen JO 17/2 niet ontgaan omdat het nogal wat decibels bevat. Onder het genot van deze decibels kleedde het team zich om en warmde het team zich op. In verband met de afwezigheid van zowel Mark als Arjan was Roelof de leider die de knopjes omzette van de decibels naar de wedstrijd.

Het begin was wat stroef wat na circa 10 minuten dan ook resulteerde in de 1-0 voor Wedde/ASVB. In de 5 minuten daarna kwam Rob er in voor Sylvian op linksachter en kwam Jos er in voor Jorian. Die laatste wissel bleek een gouden wissel, bij zijn eerste balcontact bracht hij op aangeven van Job de beide ploegen weer naast elkaar 1-1. De hardwerkende mannen van Mussel voelden gewoon dat hier wat te halen was en was vanaf dat moment de betere ploeg, na een paar kleine kansjes was het Lars die zichzelf vrij voor de keeper speelde en met nog 8 minuten tot aan de rust de verdiende 1-2 binnen schoot. Tot aan de rust kwam deze voorsprong geen enkel moment in gevaar en was het zelfs Mussel die nog twee goede mogelijkheden had op de 1-3. SV Mussel wisselde nog wel een keer, Joël (onthoud die naam) kwam er in voor Jean.

Bij het drinken van een bakje thee kregen de mannen van Mussel wat aandachtpuntjes mee voor de tweede helft en daarna waren de mannen er weer helemaal klaar voor. Meteen vanaf de aftrap was het duidelijk het hele team ging er voor om de 3 punten mee te nemen naar Mussel.  Het duurde ongeveer 10 minuten voordat de mannen uit Mussel zichzelf beloonden voor het hard werken, in de kluts kwam de bal voor de voeten van Joël die vervolgens de bal onhoudbaar binnen schoot en de verdiende 1-3 op het scorebord zette. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft moest Arno naar de kant vanwege een tikje op de enkel en kwam Sylvian er in op rechtsachter. Echter met nog een kwartier te spelen viel Rob uit als linksachter met een blessure aan zijn enkel en schoof Sylvian door naar linksachter en kwam Arno er weer in als rechtsachter.

Ondertussen waren Jorian en Jean er in gekomen voor Kevin en Job. Voor Jean was het echter van korte duur want het vaatje was toch leger (tja, deze week maar een keer getraind om een hele aparte reden) dan dat hij dacht en dus kwam Job er weer voor hem in. Met nog zo’n twintig minuten te spelen ging Wedde/ASVB vol op de aanval, maar bij elke aanval de goed keepende Bram op hun weg vond en bleef het dus 1-3. Dit ook omdat er een paar hele goeie kansen voor SV Mussel er niet in wilden. Uiteraard werd deze overwinning onder het genot van aardig wat decibels gevierd in de kleedkamer waarbij menigeen de muziekkeuze verrassend of ook wel afschuwelijk vond.

Roelof van Dam