Jan Kremers: ,,Ik hou van sfeer, spanning en sensatie!’’

Jan KremersTweede Exloërmond – Vorige week waren we op bezoek bij Martijn Folkers en vroegen hem naar zijn vaak ongezouten mening. Deze week was de reis iets minder ver en schoven we aan bij ras optimist, liefhebber en fanatiekeling Jan Kremers. Jan is sinds enkele jaren actief betrokken bij de voetbalclub als sponsor en voetballer maar vervult de laatste 2 seizoenen steeds vaker de rol van ‘’verkapte spelersmakelaar’’ waardoor hij al menig talent heeft weten te overtuigen om te kiezen voor een overgang naar de Slenk en te spelen in het rood en blauw van ons aller SVau. Uiteraard konden wij u de mening van onze eigen “Piet de Visser’’ niet onthouden en vroegen hem naar zijn verwachtingen van het eerste elftal dit seizoen.

Over de kansen van het vlaggenschip dit seizoen is de supporter die in het dagelijks leven cateraar is vrij helder. ,,Ik heb tot nog toe 2 tegenstanders (Veendam 1894 en vv Wildervank red.) zien voetballen, dus heel erg veel kan ik er nog niet over zeggen. Maar ik ga er vanuit dat we kampioen worden en dat is met deze groep ook zeker mogelijk. Het heeft natuurlijk wel met veel factoren te maken; de breedte van de selectie, de kwaliteit en de wil om te winnen bijvoorbeeld. Maar dat de groep veel potentie heeft staat buiten kijf.’’

Dat het allemaal niet vanzelf zal gaan begrijpt de in Tweede Exloërmond woonachtige Kremers als geen ander. ,,Het begint altijd met inzet en de volle 100% overgave om een wedstrijd te willen winnen. Iets wat ik nog wel eens mis bij een aantal jongens. Je moet altijd gaan voor het hoogst haalbare en in dit geval is dat het kampioenschap. Waar voetbal je anders voor, de derde plaats? Gai toch vot! Passie is het sleutelwoord en Sfeer, spanning en sensatie is mien credo!’’

Dat daar weleens de schoen wringt begrijpt het voetbaldier pur sang als geen ander. Waar hij zich als keeper van de 35-plussers sportief inzet voor de SV, probeert hij ook op andere vlakken zijn steentje bij te dragen. ,,Het is zo belangrijk voor een vereniging als SV Mussel dat leden zich naast het voetbal ook inzetten om de andere aspecten binnen een vereniging draaiende te houden. Zo mis ik nog wel eens de betrokkenheid van ouders en inwoners van het dorp, maar daar ligt ook een mooie taak voor ons. Je moet mensen wel betrekken bij de vereniging en op die manier zorgen voor een breder draagvlak. Wat dat betreft is er nog heel veel winst te behalen voor ‘de SVau’. Je kunt het bijvoorbeeld net zo doen als bij vv Valthermond. Bij een aanmeldformulier voor nieuwe leden wordt standaard gevraagd waar ze zich nog meer voor willen inzetten. Een keer een kantinedienst draaien of helpen binnen de schoonmaakploeg.”

De ondernemersgeest zit er bij Kremers wel in en hij heeft al weer nieuwe plannen om ook de betrokkenheid van ondernemers te vergroten. ,,Een mooie feestmiddag of avond lijkt me wel wat! Op een wedstrijddag van het eerste elftal, wanneer er gevoetbald moet worden tegen SETA bijvoorbeeld iets moois organiseren is toch géwéldig? Je plaatst een mooie tent, een hapje en drankje en vraagt onze trainer Tseard van der Meer om iets te presenteren. Hij ken wel goud proat’n en dan ken hij de sponsors mooi uutleg’n hou wie wil’n voetbal’n met ut eerste elftal. Dat is toch prachtig!’’ Wordt vervolgt zullen we maar zeggen …