KNVB gaat digitaal: Einde spelerspassen

knvb1

De KNVB gaat mee met de tijd: volgend seizoen wordt in het amateurvoetbal de overstap naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier gemaakt.

Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dat moment uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. Volgens de bond is de wijziging een grote sprong voorwaarts: “Het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat.”

Ondersteuning
Na de goede ervaringen in het zaalvoetbal is besloten om de stap naar het digitale wedstrijdformulier al na de komende zomerstop te maken: “Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zal de KNVB de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiel digitaal wedstrijdformulier.”

De invoering van het digitale wedstrijdformulier heeft ook gevolgen voor het gebruik van de spelerspas: de huidige plastic spelerspassen worden met ingang van het nieuwe seizoen afgeschaft. De KNVB geeft aan dat de uitlevering van deze passen op korte termijn stopt en heeft een oplossing gevonden voor spelers die een verlopen spelerspas hebben: “Tussen zaterdag 4 maart en het einde van het seizoen is het toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen worden  na 3 maart dus niet meer vernieuwd.”