LARS HEMMES: “ALS IK SCHERP BEN, MAAK IK ER MEER DAN WIM WUBS”

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast is hij ook voorzitter van het jeugdbestuur van de vijfdeklasser: Lars Hemmes. Een zware knieblessure wierp Hemmes vorig jaar ver terug, maar in de huidige jaargang komt de aanvaller terug: sterker dan ooit, want hij staat inmiddels op veertien goals: “Maar ik had er echt wel een paar meer moeten maken hoor!”

Want Mussel, dat vorig jaar uit de vierde klasse degradeerde, speelde al een aantal wedstrijden waarin met ruime cijfers gewonnen werd: “In deze wedstrijd had ik veel scherper moeten zijn. Dan had ik heel dicht richting de twintig treffers gezeten.”  Door dat gebrek aan scherpte moet Hemmes nog één ploeggenoot voor laten gaan op de lijst van topscorers. De ervaren Wim Wubs maakte er namelijk één meer.

Activeren en motiveren
Desondanks ziet Hemmes zijn aanvalspartner niet als een concurrent: “Wim Wubs is een erkende schutter die over een schat aan ervaring beschikt, waar ik veel van kan leren. Als het even niet lekker loopt, dan weet Wim mij altijd te activeren en motiveren.” Maar ook na de wedstrijden staat Wubs altijd klaar om tips te geven. En daarmee heeft de 23-jarige Hemmes al een illuster rijtje doelpuntenmakers kunnen vragen naar de geheimen van de smid. Want ga maar na: Hemmes kreeg al training van Harris Huizingh en Martin Drent.

lars

Lars Hemmes wordt aangepakt in de vijfde klasse…

fc kanaalstreek lees meer