Len Groenewold: “Mussel gaat als koploper de winterstop in.”

Len Groenewold ziet Mussel zaterdag van DOS ’63 winnen.

Het gaat Mussel voorlopig voor de wind in de zaterdag 5e klasse F. De Mussel is momenteel koploper en heeft drie punten voorsprong op naaste belager VCG. Komende zaterdag kan beslag gelegd worden op de eerste periode en kan men als ‘Herbstmeister’ de winterstop in gaan.

Mussel-speler Len Groenewold denkt ook wel te weten waar Mussel de koppositie aan dankt. “Als team spelen wij altijd met een goede inzet en we zijn zeer gemotiveerd. Dit is niet alleen in de wedstrijden te merken, maar ook op de trainingen.”

Verbeterpunten

Toch zijn er ook nog wel enkele verbeterpunten voor de koploper van 5F volgens Groenewold: “De omschakeling moet sneller en wanneer de tegenstander druk zet, dan moeten wij meer proberen om dit voetballend op te lossen.”

De 27-jarige Groenewold is tevreden over zijn eigen inbreng tot nu toe. “Daarover ben ik zeer tevreden. Ik speel als centrale verdedigende middenvelder en ik heb ook het gevoel dat ik daar het beste tot mijn recht kom en dat verloopt tot dusver prima.”

Naar de 4e klasse

De middenvelder vindt wel dat zijn club een treetje omhoog moet. “Ik hoop dat wij mogen promoveren naar de 4e klasse en dat wij dan ook de eerste paar jaar ons hierin kunnen handhaven.”

De Mussel lijkt voorlopig op koers voor promotie naar de 4e klasse en kan zaterdag tegen DOS ’63 de volgende stap zetten. Groenewold houdt nog wel een slag om de arm. “Willen we voor het kampioenschap gaan dan zullen we wel alle zeilen bij moeten zetten, want het wordt ons niet makkelijk gemaakt. Het verschil met VCG is ook minimaal. Tegen DOS ben ik ervan overtuigd dat we kunnen winnen zo lang we maar ons eigen spel spelen in combinatie met een gezonde dosis inzet.”

Bron: fckanaalstreek