Mussel JO15-1 gaat in de 1e helft slecht om met mogelijkheden en verliest van SJO KZC’08 JO15-3

Zaterdag 25 maart 2017 stond de wedstrijd van KZC’08 JO15-3 op het programma uit Klazienaveen. SV Mussel begon zwak aan de wedstrijd, waardoor SJO KZC’08 in de beginfase van de wedstrijd een aantal goede mogelijkheden kreeg om te scoren.

De tegenstander speelde veel de lange bal op hun snelle spitsen, waar SV Mussel slecht op anticipeerde. Het was Ryan die de ploeg goed op de been hield met een aantal belangrijke reddingen. Mussel kwam vervolgens beter in de wedstrijd en kreeg via Han en Musa een aantal grote kansen om de 1-0 op het scorebord te zetten, dit lieten zij echter na. Door het missen van deze kansen was het aan de andere kant na 20 minuten spelen wel raak. KZC’08 scoorde door een lange bal die verkeerd werd ingeschat door de verdediging, waardoor de spits zo door kon lopen op het doel van Mussel en de bal langs Ryan schoot. Na het tegendoelpunt kreeg Mussel het betere van het spel en is de tegenstander niet meer in de buurt gekomen van Ryan. Via Han kreeg het een aantal 100% kansen op de 1-1, maar deze gingen er niet in. Mussel scoorde nog wel via Musa, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. De ruststand was dan ook 1-0 voor de thuisspelende club KZC’08.

In de rust gaf Jan aan niet tevreden te zijn met het gebrek aan scherpte voor- en achterin. Er moest meer worden gekeken naar medespelers die vrij stonden en niet alleen zelf willen scoren. Ook moest het achterin beter neergezet worden, waar dit in de eerste helft nagelaten werd. Met deze aanwijzingen ging Mussel vol goede moed de 2e helft tegemoet.

Aan het begin van de 2e helft nam KZC’08 het heft in handen en binnen 5 minuten lag de 2-0 in het doel achter doelman Ryan. Mussel kreeg vervolgens wel weer het betere van het spel, maar doelpunten bleven uit. Zo was Han er een aantal keer dichtbij met een schot op de lat en een aantal 1 op 1 situaties wat niets opleverde. Na een kwartier spelen kreeg de goed spelende Boaz de bal aan de linkerkant, passeerde de verdediger en trok de bal voor het doel waar Han hem zo kon binnenlopen (2-1). Mussel ging door en via Han viel vlak hierna ook de 2-2, door een goede bal vanuit het middelveld schoot Han de bal in de lange hoek van de keeper. Het was vervolgens spannend tot de laatste minuten en het spel ging op en neer, zonder dat er hele grote kansen werden gecreëerd. 10 minuten voor tijd werd het dan toch 3-2 voor de thuisploeg. Door dom balverlies op het middenveld van Mussel en een daarop snel uitgevoerde counter van KZC’08, waarbij de verdediging niet goed reageerde lag de bal achter de doelman van Mussel. Er werd aanvallend gewisseld en Mussel ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel dan ook 3 minuten voor tijd van de voeten van Boaz, waar dit ook de eindstand leek te gaan worden. KZC’08 trok uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe. Vanaf de aftrap kon hun behendige buitenspeler 5 man passeren en leverde een uitstekende steekpass af bij de spits, waardoor de 3 punten in Klazienaveen bleven.

Mussel lag er verslagen bij na het late verlies, maar heeft hier een lesje gekregen in effectiviteit van KZC’08. In de eerste helft hebben de spelers het voornamelijk laten liggen doordat er is vergeten te scoren met welgeteld vijf/zes 100% kansen. Aankomend weekend is de JO15-1 vrij en kan er met twee trainingsweken worden toegewerkt naar 8 april als de wedstrijd tegen DZOH JO15-5 op het programma staat.