Mussel pakt 3 punten op bezoek bij nostalgisch Meedhuizen

Meedhuizen – wanneer je als SV Mussel zijnde voor het eerst in je bestaan acteert op vijfde klasse niveau in het amateurvoetbal, weet je dat je tegenstanders gaat treffen waar je nog nooit van hebt gehoord. Je komt in plaatsjes of gehuchtjes terecht die je alleen ziet wanneer je op een mooie zomerse zondagmiddag besluit om met het hele gezin een dagje weg te gaan en eens een alternatieve route te rijden, waardoor je erachter komt dat er boven de A7 toch meer is dan alleen een paar weilanden met koeien. Niet dat Mussel een metropool is, maar zo nostalgisch als de plaats en club waar afgelopen zaterdag gevoetbald diende te worden door de mannen van trainer Tseard van der Meer zullen we niet snel weer meemaken.

Luchtfoto Meedhuizen
Het eerste elftal van SV Mussel mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de nummer laatst in de competitie; vv Meedhuizen. In een klein pittoresk dorpje onder de rook van Appingedam en Delfzijl waar de plaatselijke trots voor het eerst sinds jaren weer actief is in de standaardklasse van het amateurvoetbal, heb je het idee dat je zo’n 40 jaar terug gaat in de tijd. Het donkerbruine interieur van de kantine doet warm aan en de entourage rondom het hoofdveld doen je denken aan dat reclamespotje waarin “Pietertje”, de jongere versie van pieter van den Hoogenband, probeert als klein jongetje mee te voetballen met zijn leeftijdgenootjes en er eigenlijk geen hout van kan. De vereniging heeft net als onze eigen vereniging iets warms, het ons-kent-ons gevoel is hier duidelijk aanwezig en het meerendeel van de voetballers komt uit eigen dorp.

Hoe anders was dat afgelopen zaterdag terug te zien op het veld. De aanwezige toeschouwers, waarvan ongeveer de helft uit Mussel kwam hadden al geen geluk met het weer, maar konden ook niet warm worden van het niveau die beide elftallen op de mat legde. Wellicht dat het ontbreken van de gebroeders Breedveld bij de Musselkers en het feit dat er een aantal spelers ziek zwak en misselijk aan de aftrap verschenen te maken had met de sportieve prestatie van afgelopen weekend.

SV Mussel stond na een half uur wel met twee nul voor door doelpunten van Richard en Wim Wubs. Mussel probeerde wel, maar was niet bij machte echt grote kansen te creëeren. Meedhuizen speelde tot aan de voorste linie vrij aardig voetbal, maar wist evenals de bezoekers ook niet veel gevaar te stichten en het doelman Poker van Mussel echt lastig te maken. Meedhuizen had het echter aan de slechte organisatie bij De Musselkers te danken dat ze met een 1-2 tussenstand de kleedkamers op konden zoeken, want heel erg grote kansen hadden ze tot dan toe niet gehad. Een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel werd door de behendige spits van Meedhuizen vakkundig diagonaal in de linker bovenhoek gekruld. Opzich een prachtig doelpunt, ware het niet, dat dit de hoek was die door de sluitpost van de SV diende te worden afgedekt. Een tegentreffer die met een beetje meer communicatie simpel voorkomen had kunnen worden.

Na de onderbreking zou je denken dat men dan van een dergelijke situatie geleerd zou moeten hebben, echter niets was minder waar. Opnieuw werd een vrije trap toegekend door de uitstekend fluitende leidsman van vanmiddag op zo’n 25 meter van het doel en wederom was de plek waarop deze overtreding werd gemaakt niet heel handig te noemen. Jammer genoeg werd ook deze mogelijkheid door de gastheren gepromoveerd tot treffer. Met het inbrengen van Len Groenewold en Mark Mulder en zo’n 10 minuten later ook nog Patrick Drenth probeerde trainer van der Meer van SV Mussel weer een overwicht te creëeren op het veld. Aanvankelijk leek Patrick drenth als invaller de schlemiel te worden doordat hij enigszins onhandig een strafschop veroorzaakte, net nadat Lars Hemmes de gasten naar een 3-2 voorsprong had geshoten.Echter, zo gemakkelijk als de vrije ballen binnen vielen, zo lastig bleek het voor de gastheren om een penalty te verzilveren. Poker wist de poging vanaf 11 meter te keren en zodoende bleef de Musselkers een moeilijk laatste kwartier bespaart.

Helemaal toen de, tot dan toe, ongelukig spelende Drenth een fantastische dribbel op even mooie wijze tot doelpunt wist te promoveren door de bal hard en zuiver in de korte hoek te schieten. SV Mussel kwam na de treffer van Drenth nauwelijks meer in de problemen en zag Meedhuizen nog een keer gevaarlijk worden met een bekeken lob over doelman Poker, echter deze strandde in schoonheid op de dwarsligger. Lars Hemmes bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-5 en staat inmiddels op 14 treffers dit seizoen. 1 minder dan clubtopscorer Wim Wubs.

v.v. Meedhuizen – SV Mussel 2-5 (1-2).

Scoreverloop:
17’ Richard Wubs 0-1, 30’ Wim Wubs 0-2, 37’ Meedhuizen 1-2, 48’ Meedhuizen 2-2, 63’ Lars Hemmes 2-3, 85’ Patrick Drenth 2-4, 89’ Lars Hemmes 2-5.

Opsteling SV Mussel:
Patrieck Poker; Erwin Wijnholds, Arjan Raveling ©, Robert Boels, Rolf Smidt, Niels Teuben (60’ Mark Mulder), Nick Uil, Jan Voshart (60’ Len Groenewold), Richard Wubs (73’ Patrick Drenth), Lars Hemmes, Wim Wubs.