Mussel stoomt in Seta-tenue naar de vierde klasse

Met een overwinning op zak stoomt SV Mussel komend seizoen naar de vierde klasse. Moeizaam, dat wel. Het eindfeest verliep echter verte van moeizaam.
Maar liefst drie grote dozen gebak heeft trainer Jan Veenhof laten aanrukken. Gebak met in het midden de kampioensfoto

Het zegt alles over de stemming op de Slenk. Sv Mussel is al enkele weken kampioen en de wedstrijd tegen Seta is er een om des keizers baard.

Voor Mussel verloopt ie in de eerste helft dan ook eenvoudig. De rust wordt met een 3-0 voorsprong gehaald en daar is alles mee gezegd.

Hoogtepunt in het tweede bedrijf is het uitzwaaien van Wim Wubs, die na meer dan 300 wedstrijden en pakweg 150 doelpunten zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Hij krijgt bloemen van boezemvriend en grensrechter Gerwin Lichtenberg. Dat Seta er daarna nog twee maakt, is slechts voor de statistieken.

Want Mussel is weer vierdeklasser. En dat wordt gevierd. Wanneer Seta haar tas met tenues vergeet, zijn de Mussel-selectieleden er als de kippen bij om in het blauw-wit op de foto te gaan. De spelers Richard Wubs en Erwin Wijnholds laten het trainer Jan Veenhof weten: ‘Hier staan we wél in de basis…’

Als klap op de vuurpijl wordt libero Matthijs Fehrman speler van het jaar bij de SVau. Daarna gaan de voetjes van de vloer, schalt het clublied over De Slenk en dromen de spelers na het vloeien van het bier van de vierde klasse. Of Mussel vierde klasse-proof is? Dat is een zorg voor later. Mussel telt sportief weer mee, dat is veel belangrijker.