Mussel wint en kan verder omhoog kijken

Lars Hemmes weer trefzeker:  Musselkers kunnen verder omhoog kijken

SV Mussel is al weken op dreef: de voorbije twee wedstrijden werden gewonnen en sinds 24 september jl. werd niet meer verloren. Er wordt ook veel gescoord. Lars Hemmes heeft het vizier dan ook aardig op scherp staan en is hard op weg topscorer van de vijfde klasse E te worden. Tegen VVAK maakte hij er in de met 4-1 gewonnen wedstrijd op Sportpark De Slenk weer twee.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Mussel  Trainer Tseard van der Meer van SV Mussel was na afloop in zijn nopjes: ,,Terecht gewonnen en op belangrijke momenten gescoord. Het gaat lekker zo. Verdiend omdat zij er ook niet aan te pas kwamen.” Zo was het ook. De oefenmeester die eerder deze week aangaf na dit seizoen te stoppen bij zijn huidige club gaf toe dat de Musselkers er even in moesten komen. Ook dat was waar, want de eerste zes, zeven minuten verliepen stroef. Te stroef, want de bezoekers uit Kerkenveld namen zowaar de leiding in de vierde minuut. Hugo Kleine scoorde en op dat moment was de voorsprong van de Zuid-Drenten zeker niet onverdiend. Schaatscoryfee Piet Kleine keek toe en bescheiden als hij is klapte hij toch even, want om zijn zoon te zien scoren is natuurlijk geweldig.

Van der Meer zag in dat het anders moest, gaf aanwijzingen en het bood meteen soelaas: vrije trap SV Mussel, uiteraard richting de boomlange Lars Hemmes, die maar even zijn hoofd tegen de bal hoefde te drukken en het was 1-1. De rood-blauwen kwamen na die treffer geen moment meer in de problemen. Sterker: drie minuten na de gelijkmaker scoorden de gastheren wederom. Arjan Raveling werd knap vrijgespeeld en passeerde doelman Bert Kamphuis van VVAK.

De rest van de eerste helft verliep niet bijster denderend voor SV Mussel, maar er werd dusdanig goed georganiseerd gespeeld dat de ploeg niets had te vrezen van de gasten. De regie was in handen van de veertigjarige René Brinks die als een vorst regeerde in de defensie van de Musselkers. ,,Even een tandje bij jongens dan maken we er nog twee”, sprak hij vol zelfvertrouwen tot zijn medespelers. De ergernis was van de gezichten van de VVAK-voorwaartsen af te lezen. Brinks heeft ervaring in de eerste klasse en wist dus waar hij het over had en sprak ook geen loze woorden, want áls SV Mussel dat tandje had bijgezet was het voldoende geweest om er twee te maken. Of meer: Len Groenewold had de kans, Wim Wubs zeker twee keer en zo was Lars Hemmes ook nog eens gevaarlijk. Dat het bij rust ‘maar’ 2-1 stond was dan ook te karig.

Maar dan was er weer de ‘wonderthee’ die in De Mussel wordt geschonken. De vraag was niet of er vlot na het begin van de tweede helft zou worden gescoord, maar door wie. Lars Hemmes wist het antwoord wel en kopte maar weer eens raak: deze keer uit een corner en de wedstrijd was nu wel beslist. Daarover was iedereen het wel eens. Van der Meer kon tevreden achterover gaan leunen en even later rustig gaan wisselen, want VVAK kwam er totaal niet aan te pas. Een publiekswissel kon ook nog wel: Hemmes eruit voor Erwin Wijnholds. De invaller bekroonde zijn optreden met een fenomenaal doelpunt. Hij kwam op via de rechterkant en ramde de bal op prachtige wijze achter Kamphuis en de 4-1 was een feit. En zo werd er toch nog ruim gewonnen op Sportpark De Slenk. SV Mussel doet nu serieus mee om de bovenste plaatsen en dat mocht worden gevierd.

Na afloop bleven de Musselkers nog even om dat klein feestje mee te maken. Doelman Joost Hammenga hoefde slechts één keer te vissen en had nog wel zin in een naborrel. Hij genoot van de overwinning die in zijn ogen niet meer dan terecht was, maar daarover was iedereen unaniem.

SV Mussel-VVAK 4-1
Scoreverloop: 4. Kleine 0-1, 12. Hemmes 1-1, 15. Raveling 2-1, 49. Hemmes 3-1, 79. Wijnholds 4-1.
Scheidsrechter: Kloppenburg.
Toeschouwers: 80.

SV Mussel: Hammenga; Uil, Brinks, Bryan Boels (73. Robert Boels) en Voshart; Groenewold, Raveling en Rick Breedveld; Wim Wubs, Hemmes (73. Wijnholds) en Roy Breedveld (56. Huitsing).