Musselkers stijgen naar tweede plaats: Lars Hemmes matchwinner in matige derby tegen SETA

DSC_5333

Een Kanaalstreekderby stond afgelopen zaterdag weer op het programma: SETA tegen SV Mussel. Het bleek een echte derby, want heel goed voetbal was niet te zien, wél strijd, maar over de hele wedstrijd gezien maar weinig kansen en dus werd er weinig gescoord. De treffer die Lars Hemmes laat in de eerste helft voor de Musselkers maakte bleek genoeg voor de winst van zijn ploeg: 0-1.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave.

Musselkanaal Ze hadden er beide wel zin in: zowel SETA als de gasten uit Mussel. Natuurlijk, een echte derby in de Kanaalstreek en ook al is het in de kelder van het amateurvoetbal, het deerde niemand. SETA begon geweldig aan de competitie. Volledig en fit werden de eerste twee potjes gewonnen en waren ze de koning te rijk, want in de kantine werd de koppositie getrotseerd en velen maakten dan ook foto’s van de stand. Het was ook wat zeg en waar zou het schip stranden? Niemand wist het, maar duidelijk was dat het de goede kant op ging en nog altijd gaat aan de Schoolstraat. Hoewel de Musselkanaalsters een rits wedstrijden verloren ging het vorige week weer crescendo. Wat heet: 4-2 winst maar liefst op eigen veld tegen Veendam 1894, een concurrent van SV Mussel in de strijd voor een nacompetitieticket. Heel ‘De Mussel’ was derhalve blij en SETA niet minder en dus waren ze er klaar voor en nam het vertrouwen in een goed resultaat tegen de hoogvlieger meer en meer toe aan e kant van de blauw-witten.

Dat dat niet lukte is geen schande, maar wel jammer voor de thuisploeg die in de tegenstander een team trof die zijn dag niet had, maar ook te maken kreeg met de dadendrang van de gastheren die zich ontzettend goed verzetten. Vanaf de eerste minuut al. Ricardo van der Werf stond zijn mannetje achterin en had de taak de topscorer van de Musselkers, Lars Hemmes, uit te schakelen. Hemmes kwam er dan ook niet echt aan te pas. Heel de aanvalslinie van de bezoekers trouwens niet. SETA stoorde, knokte, roste soms een bal naar voren en schroomde ook niet om de bal eens keihard buiten de lijnen te schieten als in weg is weg en al was het spel van beide ploegen niet goed, er gebeurde wél wat al was dat louter te vinden in de inzet van SETA en enkele kansen voor de bezoekers. SV Mussel kwam niet in zijn geliefde spelletje en het was dus niet meer dan logisch dat het spel zich het meest op het middenveld afspeelde.

Gelukkig voor de gasten stond Len Groenewold zijn mannetje en vrat hij bijna elke grasspriet op zodat de SETA-aanvallers geen kans kregen. SETA-spits Wily Kral (49) fungeerde als aanspeelpunt voorin bij de ploeg uit Musselkanaal, maar kon figuurlijk geen voet aan de voet krijgen. ,,Het wilde niet meer. Ik had meteen al last” zei Kral later. ,,Ik probeerde Gersonius en De Wit beter te laten voetballen, maar ik ben er in de rust maar uitgegaan

Op dat moment hadden de Musselkers overigens wél gescoord. Lars Hemmes ontsnapte even aan de aandacht van de SETA-verdediging en scoorde beheerst. Het was op een vrij cruciaal moment: nog een paar minuten tot aan de thee en de 0-1. Die was in ieder geval niet onverdiend, want de kansenverhouding was in het voordeel van Hemmes’ ploeg.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar bleven de gastheren knokken. SV Mussel probeerde wel wat, maar het ging nog steeds niet van harte. Nog altijd wel de leiding en kreten als ‘slechte wedstrijden moet je ook winnen’ gingen dan ook rond. Het lukte SV Mussel ook nog, want SETA kwam niet meer voor het doel van Joost Hammenga die zich even liet horen. ,,Spelen we niet té aanvallend trainer”?, vroeg hij aan SV Mussel-trainer Tseard van der Meer die dit kennelijk het beste strijdplan vond. Het pakte goed uit en de ploeg werd ook nog eens in het zadel geholpen de nihile voorsprong te consolideren, want Ricardo van der Werf mocht na 65 minuten inrukken na zijn tweede opgelopen kaart in de wedstrijd.

Even later was SETA door de wissels heen en na de blessure van Johan Principaal was het negen tegen elf. De Musselkanaalsters kregen geen goal meer tegen. Dan kun je over een verdienste spreken, maar gevaar ontstond ook niet meer: Niet van de kant van de bezoekers, noch van SETA-kant en dus bleef het bij die ene goal van Lars Hemmes en steeg SV Mussel naar de tweede plaats.

SETA-SV Mussel 0-1
Scoreverloop: 40. Hemmes 0-1.
Rode kaart: 65. Van der Werf (SETA/2x geel).
Toeschouwers: 175.
Scheidsrechter: Reitsema.

SETA: Van der Werff; Hendriks, Van der Werf, Steinfelder (46. Koning) en Plaggenborg; Beekman, Allemekinders en Goelema; Gersonius (70. Mulder), Kral (46. Principaal) en De Wit.

SV Mussel: Hammenga; Uil, Brinks, Bryan Boels en Voshart (81. Robert Boels); Rick Breedveld, Groenewold en Raveling (65. Wijnholds); Wim Wubs, Hemmes (76. Rien Boels) en Roy Breedveld.