Nog geen uitgesproken favoriet in de 5e klasse E! (Deel 2)

vraagteken poppetjeIn deze tweede editie waarin we terugkijken op de voorbereiding van de tegenstanders van SV Mussel hebben we aandacht voor de teams die dit seizoen actief zullen zijn in dezelfde klasse als de slenkbespelers. Gisteren bekeken we al de resultaten van de eerste 6 elftallen en vandaag bekijken we dus de prestaties van de Drentse teams; Tiendeveen, Twedo, VEV en de Groningse tegenstanders Wagenborger Boys, vv Wildervank, WVV en Veendam 1894, de eerste tegenstander van SV Mussel aanstaande zaterdag

Tiendeveen1Nadat we gisteren al Nieuw Balinge hadden uitgelicht is het vandaag de beurt aan buurman vv Tiendeveen. Vorig seizoen eindigde het elftal, dat ook toen onder leiding stond van Michel van Essen op een keurige vijfde stek in de 5e klasse F (43 punten) met 7 punten achter kampioen NKVV. Dit seizoen hopen de Drentenaren deze prestatie te overtreffen om zodoende promotie af te dwingen naar de vierde klasse. Tiendeveen speelde in de voorbereiding tot dusverre al 7 wedstrijden tegen tegenstanders van uiteenlopende niveaus. Zo werd er geoefend tegen Germanicus (1e Klasse, 4-0 verlies), Ruinen (3e Klasse, 3-2 Winst), Noordscheschut (2e Klasse, 6-2 verlies) en CSVC (3e Klasse, 3-0 winst). Zo op het eerste oog zijn dit allemaal uitstekende resultaten wat duidt op duidelijke titelkansen voor Tiendeveen. In de Beker wist Tiendeveen in een poule met SJS, FDS en klassegenoot Twedo echter niet een verpletterende indruk achter te laten. Het won nog wel met duidelijke cijfers (7-2) van laatstgenoemde maar in de duels met SJS en FDS kreeg het 9 treffers om de oren en wist het zelf 1 keer doeltreffend af te drukken. De tweede uitwedstrijd voor SV Mussel is tegen deze ploeg met titelaspiraties en zal voor ‘de SVau’ een hoop duidelijkheid geven.

TwedoSV Twedo wat zoveel betekend als Sportvereniging Tweelingdorp is een vereniging uit, zoals het woord tweelingdorp al mooi omschrijft, Nieuw-Amsterdam – Veenoord. De vereniging stamt uit 1973 maar heeft zijn oorsprong uit de clubs; NAB en NAVC uit Nieuw-Amsterdam en VHC uit Veenoord. De club heeft zowel een zaterdag- als Zondag afdeling die beide in de standaardklasse van het amateurvoetbal uitkomen. De zondag afdeling acteert op derde klasse niveau en vanzelfsprekend speelt de zaterdagafdeling op hetzelfde niveau als SV Mussel. Deze selectie die wordt gecoacht door Richard Nieborg, verloor in de voorbereiding met 6-1 van het zondagelftal van vv Sleen en kon alleen tegen SJS een punt halen in de bekercompetitie. De overige wedstrijden eindigde in een 8-0 nederlaag tegen FDS en de hierboven uitgelichte klassegenoot Tiendeveen (7-2).  De achtste positie in de eindrangschikking van vorig seizoen zegt natuurlijk nog niet heel erg veel. Echter met 25 behaalde punten en toch 8 gewonnen wedstrijden in de voorbije jaargang zal Twedo dit seizoen toch gaan voor een betere positie. In het recente verleden oefende SV Mussel al eens tegen Twedo en zegevierde het destijds met 3-1 door doelpunten van Ron Wever, Elwin Mooibroek en Mark Mulder (penalty). Hopelijk weet SV Mussel ook dit seizoen in beide wedstrijden tegen de voetballers uit het tweelingdorp de winst over de streep te trekken.

veendam1894Van Nieuw-Amsterdam – Veenoord gaan we door naar de Langeleegte. De beroemde en soms ook beruchte thuishaven van de voormalige profclub uit de veenkoloniën. In de schaduw van het nog altijd aanwezige stukje voetbalgeschiedenis, speelt de amateurtak van de voormalige BV haar wedstrijden nog altijd op het gelijknamige sportcomplex. Veendam 1894 beschikt naast een zaterdagteam ook over een prestatieelftal die actief is in het zondagvoetbal. De zaterdagselectie is een hecht team die al meerdere jaren achter elkaar samen voetbalt. SV Mussel speelde in het verleden al een aantal keren tegen de Veendammers met wisselende resultaten. In de competitie, waarin beide elftallen nog speelden in de 4e klasse, wist ‘de SVau’ dat toen nog onder leiding stond van Jan Moes,  1 keer te winnen met 5-3 en ging het in het zelfde seizoen onderuit met 4-1. 2 jaar eerder speelden beide elftallen al een bekerwedstrijd tegen elkaar deze eindigde toen in een 2-1 overwinning voor de Musselkers. In de voorbereiding op dit seizoen wist Veendam in het bekertoernooi wisselende resultaten te boeken. Tegen Meedhuizen excelleerde het team en schoot het uit zijn slof met een 14-0 overwinning. Op bezoek bij Rood Zwart Baflo dat uitkomt in de 5e Klasse D speelde men gelijk en tegen de Heracliden die op 3e klasse niveau actief is verloor het met 7-1. Volgens bronnen binnen de club mag het elftal dat onder leiding staat Harrie Hulsing worden gezien als gevaarlijke outside voor de titel. Aanstaande zaterdag reist SV Mussel dus af naar de Langeleegte voor de eerste wedstrijd van het seizoen, waarna direct de balans kan worden opgemaakt door beide elftallen.

VEVVan de Langeleegte gaan we naar Klazienaveen-Noord. Waar voetbalvereninging VEV haar wedstrijden speelt op het sportpark achter de kerk. Vanaf 1947 is de vereniging actief in de Drentse voetbalbond en als we de archieven er op naslaan zien we dat het eerste eftal in de afgelopen 15 jaar haar prestaties leverde in zowel de 5e– als 6e klasse van het amateurvoetbal. De club heeft zo’n 60 leden die iedere zaterdag zorgen voor 3 elftallen op verschillende niveaus. Het eerste elftal speelde, voor zover bij ons bekend, 3 wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het speelde knap gelijk op bezoek bij SETA (1-1) en verloor in eigen huis met 4-0 en 2-0 van respectievelijk SCN en Hollandscheveld. In de competitie eindigde het elftal vorig seizoen net boven onze eigen buurman SETA op een 11e plaats met 9 punten uit 22 wedstrijden. SV Mussel speelde vorig seizoen al in de bekercompetitie tegen de mannen van Geert de Jonge en won, in een van Mussel-zijde dramatische wedstrijd, met 3-1. Rene Folkers is er hopelijk op 5 december wel weer bij wanneer er wordt aangetreden tegen dit stugge team uit Klazienaveen – Noord. De vaste goalie van de Musselkers scoorde vorig jaar als gelegenheidsspits 2 doelpunten.

WagenborgerBoysWe laten Drenthe definitief achter ons en werpen een blik op de prestaties van Wagenborger Boys. Dit team die, evenals vv Meedhuizen aanvankelijk nog niet was ingedeeld in de 5e Klasse E, Oefende evenals het vlaggenschip van SV Mussel ook tegen VVS. Opmerkelijk genoeg kreeg ook Wagenborger Boys net zoveel tegentreffers (7) te verwerken als SV mussel. In de beker gingen alle wedstrijden verloren voor de mannen van Erik Hiemstra. De Fivel en Mamio scoorden elk 4 maal tegen het elftal uit Wagenborgen en SIOS deed daar met 6 treffers zelfs nog een schepje bovenop. Op 3 oktober mag SV mussel op bezoek bij het elftal dat dit seizoen toch mag worden gezien als een outsider voor de titel.

WildervankAls je de N33 afrijd vanaf Wagenborgen richting Assen, dan kom je vanzelf bij de afslag Wildervank. Een bruisende vereniging waar veel vrijwilligers actief zijn en die je wel een beetje kunt vergelijken met SV Mussel. Ook hier zijn vele randvoorwaarden goed geregeld en daarnaast probeert men ieder elftal evenveel aandacht te geven. Het Zaterdag team, want evenals Twedo en Veendam 1984 beschikt ook vv Wildervank over een zondagtak, acteert al jaren op 5e klasse niveau. En doet dit met wisselende resultaten. Waar 2 jaar geleden nog een keurige 2e plaats en dus nacompetitie werd gehaald, eindigde het vorig seizoen als 6e op respectabele afstand van kampioen NKVV. In de bekercompetitie boekte het elftal, dat dit seizoen voor het eerst wordt getraind door Willem Dontje, wisselende resultaten. Tegen de pelikanen (3e klasse) speelde het verdienstelijk gelijk en het haalde zelfs 3 punten op het eigen Sportpark Wildervank tegen 4e klasser Corenos (3-1 winst). Op bezoek bij vv Stedum, dat dit seizoen evenals Wildervank actief is op vijfde klasse niveau, ging het echter met 4-2 onderuit. SV Mussel speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de, eveneens in het rood spelende, wildervankse formatie.  Volgende week zaterdag wordt er om half 3 afgetrapt op het eigen sportpark de Slenk.

wvvDe laatste vereniging die we willen uitlichten is WVV. Voor het eerste elftal van de zaterdagafdeling, die 10 seizoenen geleden nog op 2e klasse niveau acteerde, word dit inmiddels het vijfde opeenvolgende seizoen in de vijfde klasse. Kijkend naar de afgelopen 4 seizoen eindigde het team, dat ook in al die jaren getraind werd door René Hulsebos, keurig in de middenmoot. Met 2 maal een 4e en 1 keer een 6e en 7e positie in de eindrangschikking lijkt het ook dit jaar weer een geduchte tegenstander. 5 seizoenen geleden troffen SV Mussel en WVV elkaar voor het laatst in competitieverband. Destijds promoveer SV Mussel nog via de nacompetitie naar de 3e klasse en degradeerde WVV vanwege een 13e plaats in diezelfde klasse naar de 5e. Gezien de bekercompetitie kan er nog weinig worden gezegd over het niveau van de elitevereniging uit Winschoten. Op 7 November mag SV Mussel afreizen naar misschien wel 1 van de mooiste hoofdvelden uit het amateurvoetbal in Groningen.