Nog geen uitgesproken favoriet in de 5e Klasse E

vraagteken poppetjeOver 5 dagen beginnen de 14 elftallen van de zaterdag 5e klasse E aan hun competitie. gezien de voorbereiding zijn er nog weinig conclusies te trekken over de kracht en de zwakheden van de deelnemende teams. SV Mussel is bij nog 7 Groningse en 6 Drentse ploegen ingedeeld en in een overzicht kijken we naar de voorbereiding van elke opponent die de SV dit seizoen treft in de 5e klasse. De komende dagen gaan we tevens met verschillende kenners en supporters om tafel om te vragen naar hun visie en mening over de kansen voor de Musselkers dit seizoen.

DamacotaDamacota speelde tot dusverre 3 bekerwedstrijden en nam deel aan het Roelf Hilgenga nederlagentoernooi die ieder jaar wordt georganiseerd door Onstwedder Boys. Daarin eindigde het team uit Nieuwe Pekela als 2e achter de Boys maar voor Westerlee en SETA, dat tevens uitkomt in dezelfde 5e klasse als Damacota dit seizoen. In de bekercompetitie eindigde het team met 4 punten op de derde plaats achter poolster (1-9 verlies), GRC Groningen (2-1 winst), maar voor SC Scheemda (2-2). Het team van trainer Henk van der vlag zal er in ieder geval alles aan doen om de zevende plaats van vorig seizoen te overtreffen. Op 28 november, de 10e speelronde, mag SV Mussel op bezoek bij de christelijke sportclub David Maris Concordia Tabita.

Erica86De eerste Drentse tegenstander die we vandaag onder de loep nemen is Erica ’86. In de aanloop naar het nieuwe seizoen wonnen de manschappen van trainer Cor Huls, die eerder als trainer onder meer actief was bij buurman SC Erica en klassegenoot Twedo, met 3-1 van het tweede elftal van SC Angelslo. Echter het kon geen potten breken in de beker. Achtereenvolgens NKVV (11-0), Klassegenoot Nieuw Balinge (1-7) en SVN ’69 waren een maatje te groot voor de Drentenaren. Op 10 oktober speelt ‘de SVau’ haar derde thuiswedstrijd tegen de nummer 10 in de vijfde klasse van vorig seizoen.

logovvmOp het laatste moment werd vv Meedhuizen aan de competitie toegevoegd. De vereniging die eerder uitkwam onder de naam VIOD en stamt uit 1928, beschikt over 2 senioren elftallen, een Meiden C1 en een E-pupillen team. Met 400 inwoners is Meedhuizen niet bepaald een metropool te noemen. Het eerste elftal komt dit seizoen voor het eerst weet uit in de standaardklasse van het amateurvoetbal en op basis van de prestaties in het bekertoernooi (6-0 en 5-0 verlies tegen respectievelijk de Heracliden en Rood Zwart Baflo) kunnen we vooralsnog geen goede inschatting maken van de tegenstander die op 26 september op bezoek komt aan ‘de Slenk’.

NieuwBalinge1Wanneer we van Meedhuizen helemaal afreizen naar de gemeente Midden-Drenthe komen we terecht in het dorpje Nieuw Balinge. Een veenkolonie in de omgeving van Hoogeveen met ongeveer 800 inwoners. De voetbalclub die werd opgericht in 1949 eindigde vorige seizoen op een negende plek ruim voor het eerder uitgelichte Erica ’86, maar ook 7 punten achter TWEDO die later in dit overzicht nog aan bod komt. In een poule met Erica ’86 (7-1 winst), SVN ’69 (6-0 verlies) en een gelijkspel tegen NKVV (vorig seizoen kampioen van de 5e Klasse)mogen de Nieuw Balingers spreken van een degelijke voorbereiding en hopen ze na 5 jaar weer eens terug te keren naar de 4e klasse van het amateurvoetbal. SV Mussel treft de Nieuw Balingers pas als de Sint alweer een week uit het land is. Op 12 december kruist SV Mussel de degens op het eigen complex.

setaDan gaan we door naar het sportpark aan de Schoolstraat in Musselkanaal waar buurman SETA haar wedstrijden speelt. Hier mag toch gesproken worden van een heuse derby die komend seizoen 2 maal op het programma zal staan. Het recente verleden leert ons dat SV Mussel in de voorbije jaren 2 oefenwedstrijden speelde tegen blauwhemden. Beide keren leverde dat een ruime oefenzege op (14-1 en 11-1). Dat zegt echter helemaal niets over de kwaliteit van het elftal dat de nieuwe trainer van SETA, Wilbert Arends, dit seizoen tot zijn beschikking heeft. Arends die de afgelopen 5 seizoen actief was bij de andere vereniging uit Musselkanaal, heeft meerdere spelers weten te strikken die de overstap maakten naar de noordelijker gelegen voetbalvereniging van het dorp. Naast de spelers die overkwamen van Musselkanaal wist de Sportclub Exloërmond Tot Afdraai spitsen Ben Davids en Rolf Beekman te verleiden tot een overgang van buurman SPW naar SETA. In de oefen- en bekercampagne wist de selectie van Arends echter nog niet te overtuigen. Want ondanks het verlies tegen hollandscheveld (5-1) werd er nog twee keer gelijkgespeeld. Op het eigen sportpark aan de schoolstraat werden de punten gedeeld met zowel SCN als VEV. De oefenwedstrijd die op 20 augustus werd afgewerkt tegen VIOS Oosterhesselen ging met 5-4 verloren. De enige derby die dit siezoen op de kalender kan worden ingevuld wordt voor het eerst afgewerkt in Mussel op 14 november.

vvSweelvv Sweel is de nieuwe naam voor de gefuseerde clubs sp. Zweeloo en ZBC. Voor een aantal voetballers van Mussel is het in ieder geval geen onbekende tegenstander. in het seizoen 2012/2013 stonden toen nog sportclub Zweeloo en SV Mussel al eens tegenover elkaar (beide keren wist SV Mussel te winnen 4-2 thuis en 4-0 uit). Ook in de bekercompetitie troffen de ploegen elkaar al eens, het gelijkspel (1-1) was destijds voldoende voor de Groningers om door te gaan naar de volgende ronde van het bekertoernooi. vv Sweel oefende in de voorbereiding reeds tegen DSC ’65 uit Coevorden (1-2 verlies) en moest tevens zijn meerdere erkennen in HOC (0-3). In het bekertoernooi wist vv Sweel jammer genoeg net niet te stunten ondanks een knappe remise tegen Veenhuizen (2-2), en overwinningen op zowel HS ’88 (2-3) als Groninger Boys (9-2). Veenhuizen bleek in de afronding net iets scherper en gaat, doordat het me liefst 16-0 won van de Groninger Boys  door naar de KO-fase van het bekertoernooi. Overigens heeft vv Sweel dat op 31 oktober naar Mussel komt, wel de topscorer van vorig seizoen binnen de selectie. Met 30 treffers kroonde Vincent Kok zich tot doelpuntenkoning van de 5e klasse F van vorig seizoen.

Morgen volgt een overzicht van de overige 7 tegenstanders die het team van Tseard van der Meer dit seizoen zal treffen. We hebben dan ondermeer aandacht voor Tiendeveen, Twedo, VEV, Wagenborger Boys, Wildervank, WVV en de tegenstander van aanstaande zaterdag Veendam 1894