Programma week 7

Wedstrijdprogramma 18 februari

Afgelopen zaterdag was een kopie van twee weken terug; er werd bijna nergens gevoetbald behalve op het kunstgras van Wildervank waar de plaatselijke voetbalclub een wedstrijd afwerkte tegen het laaggeklasseerde Erica ’86. Wildervank, onze tegenstander van komende zaterdag, tankte in de aanloop naar dit duel zelfvertrouwen door met duidelijke cijfers te winnen; 6-0. Daarnaast spreken ook de laatste drie onderlinge wedstrijden in het voordeel van Wildervank want ons vlaggenschip verloor er daarvan twee en speelde de andere gelijk. Maar zoals bij zoveel dingen geven resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. En daarnaast kan ook SV Mussel op een minstens zo knappe 6-0 overwinning teren uit tegen Veendam waarbij er ook nog eens goed voetbal op de mat werd gelegd. Een interessant affiche dus aanstaande zaterdag op De Slenk waarbij er opnieuw goede zaken gedaan kunnen worden op de ranglijst.

Ook het tweede elftal komt zaterdag weer in actie, wederom in de stad Groningen. Tegen middenmoter Amicitia zal het team de twee weken geleden veroverde koppositie gaan verdedigen.

De jeugd speelde afgelopen zaterdag voor het laatst in de zaal. Komende zaterdag staan er diverse oefenwedstrijden op het veld in de planning. Het wordt een mooie krachtmeting met de jeugd van onze buren want vier van de vijf wedstrijden zijn tegen Onstwedder Boys. Deze wedstrijden zijn ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie die op zaterdag 25 februari weer zal beginnen.

De temperaturen lijken deze week weer wat omhoog te gaan dus we hopen dat we weer veel voetbalplezier kunnen gaan beleven buiten op het veld. Gelukkig maar want de echte voetballiefhebbers zijn zo langzamerhand wel een beetje flauw van zaalvoetbal en plastic grassprietjes…

Gerwin Lichtenberg