Rene Brinks maakt hattrick bij debuut SV Mussel

Erica – Het vlaggenschip van SV Mussel mocht het vandaag opnemen tegen de nummer 12 van deze competitie; Erica ’86. De heenwedstrijd eindigde in een klinkende 10-1 overwinning voor de blauw-rode formatie van trainer Tseard van der Meer. Een dergelijke monsterscore werd vanmiddag niet neergezet, maar aan de hand van de debuterende Rene Brinks die een hattrick scoorde, steeg SV Mussel door een 0-4 overwinning naar de 3e plaats in de competitie.

unnamed (1) klein

Richard Wubs viel na een uur in maar kon hier nog wel even poseren voor de foto.

Al na 1 minuut kreeg nieuwkomer Rene Brinks een dot van een kans. Een voorzet vanaf de rechter kant werd door de linksbuiten net voorlangs gekopt. Een voorbode voor een leuke middag, zo leek het. Echter niets was minder waar. SV mussel was wel heer en meester, maar grossierde ook in het missen van kansen. Zo kregen achtereenvolgens Lars Hemmes, Wim Wubs en Rick Breedveld kansen om de score te openen. De Kans die Lars Hemmes kreeg was overigens wel een aanval uit het boekje. Roy Breedveld legde een dieptepass in 1x terug op Hemmes die hard op de vuisten schoot van de doelman.

Pas na 17 minuten voetballen was Rene Brinks degene die de sluitpost van de gastheren voor het eerst wist te verschalken. Lars liet de bal keurig vallen op de mee opgekomen brinks die de bal met de binnenkant van de voet de verre hoek in draaide.

Even voor het half uur werd Erica voor het eerst gevaarlijk. Mussel vond het wel prima, en ging in een lager tempo spelen. Erica ’86 speelde vooral de lange bal, waarbij men hoopte op een inschattingsfout van de laatste linie van de bezoekers. Één van deze spaarzame mogelijkheden ging net voorlangs en een andere mogelijkheid werd net over geschoten nadat aanvoerder Raveling uit werd gespeeld door de spits van Erica.

Net voor de thee kreeg Brinks nog een kans, echter 1 op 1 met keeper Saaltink schoot brinks via de voeten van Saaltink net voorlangs.

unnamed klein

Tseard van der Meer weet dat zijn elftal vanmiddag niet meer in de problemen gaat komen en leunt rustig achterover tegen de omheining

In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer. Lars Hemmes kreeg 2x vlot achter elkaar de mogelijkheid om de score te verdubbelen en nog geen minuut later was Nick Uil dicht bij zijn 4e seizoenstreffer, echter zijn schot ging net voorlangs. 5 minuten later was het wel raak. Rene Brinks kreeg de bal op de zijkant aangespeeld en kon vrijuit naar binnen lopen en keurig afwerken in de verre hoek, 0-2. Diezelfde Brinks kreeg 5 minuten later opnieuw de mogelijkheid om raak te schieten, echter deze keer was keeper Saaltink van Erica alerter en wist het schot van de 39-jarige Brinks te keren.

Na een tweetal Wissels, Roy Breedveld verliet het veld voor Richard Wubs en Erwin Wijnholds maakte plaats voor Robert Boels, liet SV Mussel de teugels weer wat vieren. Erica ’86 kwam steeds vaker op de helft van de bezoekers en liet een kwartier voor het einde twee grote kansen noteren. De eerste werd gekeerd door de uitstekend keepende Poker en de tweede poging ging rakelings over de dwarsligger.

10 minuten voor het einde kwam de mooiste treffer tot stand. Een werkelijk prachtige volley werd door Rick Breedveld op formidabele wijze binnen geschoten. Een afgeslagen bal belande voor de voeten van de hardwerkende Breedveld die niet nadacht en vanaf 30 meter de bal in de linker kruising zag vliegen. Keeper Saaltink bleef, in een poging dit weergaloze schot te keren, verslagen op de grond liggen. Hij moest zich met een blessure laten wisselen.

Even voor het laatste fluitsignaal maakte de uitstekend debuterende Rene Brinks zijn 3e van de middag. De dieptepass van Wim Wubs op de goed naar binnen gekomen Brinks werd door de linksbuiten rustig en beheerst in de korte hoek geschoten.

Door deze overwinning klom SV Mussel een plaatsje op de ranglijst aangezien de wedstrijd tussen Tiendeveen en Wildervank was afgelast. Erica blijft op de voorlaatste plaats staan in de 5e klasse E. Volgende week staat er een vrij weekend gepland en is er dus geen competitie duel voor het vlaggenschip van SV Mussel. Aanstaande dinsdag werken de mannen van Tseard van der Meer nog wel een oefenduel af. Op sportpark de Barlage in Vlagtwedde neemt het eerste elftal het op tegen Westerwolde zondag 1.

Erica ’86 – SV Mussel 0-4 (0-1).

’17 Rene Brinks 0-1, ’54 Rene Brinks 0-2, ’79 Rick Breedveld 0-3, ’83 Rene Brinks 0-4.

Opstelling SV Mussel: Patrieck Poker; Erwin Wijnholds (’75 Robert Boels), Arjan Raveling, Jan Voshart, Rolf Smidt; Niels Teuben (’46 Nick Uil), Rick Breedveld, Roy Breedveld (’65 Richard Wubs), Rene Brinks, Lars Hemmes, Wim Wubs.

Overige Wissels; Patrick Drenth.