SETA en SV Mussel stellen teleur in derby

Niels Teuben moet het veld verlaten.

SETA en Mussel hebben de aanwezige toeschouwers op Sportpark Schoolstraat weinig kunnen bieden. Ook de scheidsrechter had hier veel invloed op door de wedstrijd van beide kanten ‘dood’ te fluiten.

Door Johan Wijnholds

Goed spel SETA
SETA begon goed aan de wedstrijd. In de openingsfase had het team van Wilbert Arends het betere van het spel en creëerde ook een aantal kansen. Na ruim 2 minuten schoot SETA de bal tegen de lat, na een afgeslagen corner. De SV kwam hier heel goed weg. Ook de 2e kans was voor de gastheren. Na een goede aanval over rechts kwam de bal voor. Keeper Harwin Moorlag bokste de bal naar rand 16 waar een speler van SETA de bal aannam en hoog over de goal schoot. Ook dit was toch een vrije schietkans. Na een kleine 20 minuten kreeg Mussel de eerste mogelijkheid om een kans te creëeren. Een vrije bal van de zijkant van Rolf Smidt miste alles en iedereen die voor de goal stond te wachten. Een minuut later was Wim Wubs dichtbij de openingsgoal. Een aardige knal van de rechterkant wist de keeper van SETA tot corner te verwerken. Uit de corner wist Mussel niet gevaarlijk te worden. SETA was daarintegen wél gevaarlijk uit een corner. Nadat deze half weg werd gewerkt probeerde een speler van SETA het met een bekeken boogbal van 20 meter. De bal viel precies onder de lat, gelukkig was Harwin Moorlag alert en tikte de bal over de lat. Na 24 minuten had Richard Wubs een goede actie in huis. Zijn inzet werd niet goed genoeg in de hoek geschoten zodat de keeper vrij eenvoudig kon pareren.

aktie richard wubs (nr. 7)

Stempel scheidsrechter
Nog in de zelfde minuut werd SETA een strafschop onthouden. Robert Boels tackelde veel te enthousiast in de 16 meter, maar de scheidsrechter zag hier niks in. Na iets minder dan een half uur spelen drukte de scheidsrechter wel heel erg zijn stemper op de wedstrijd. Niels Teuben werd aan Musselkant met een directe rode kaart weggezonden. Een ieder was hier wel over eens dat dit een veel te zware straf was. Vlak voor de rode kaart begon de SV iets meer controle over de wedstrijd te krijgen, zonder echt grote kansen te creeren. Ook na het wegzenden van Teuben bleef Mussel controle houden.  SETA heeft verder in de 1e helft geen kans meer gekregen. Aan Musselzeide probeerden Jan Voshart en Robert Boels het van afstand, wat weinig oplevertde.

2e helft
in het begin van de 2e helft kregen de rood blauwen 2 aardige kansen. Eerst was Lars Hemmes, die vrij ontzichtbaar was deze wedstrijd, gevaarlijk en even later kreeg Wim Wubs de grootste kans van de wedstrijd. Zijn inzet werd van dichtbij van de lijn gehaald. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het steeds rommeliger. Ook lag de wedstrijd om de haverklap stil doordat allerlei spelers om welke redenen dan ook op de grond lagen. Met name de verzorger van SETA heeft de nodige meters in het veld moeten maken. SETA was na een uur spelen dichtbij een goal. Harwin Moorlag redde goed met zijn voeten na een schot van de linkerkant. Ook wist de SV na 2 vrije trappen op een mooie plek het doel niet te vinden. Pogingen van de jarige Len Groenewold en Roy Breedveld gingen over.

Goede debutant
Wel werd Mussel nog gevaarlijk uit een corner van de uitstekend invallende en debuterende Daniël Louwes. Richard Wubs schampte de bal in de 5 meter gebied. Vlak voor tijd Werd Louwes zelf gevaarlijk. Na goed wegdraaien tussen 2 man had zijn schot geen kracht meer om vol uit te halen. In de laatste minuten kregen beide teams nog 1 kans. Robert Boels zag zijn pegel van ruim 25 meter onderweg aangeraakt worden en zijlde over de goal. Ook SETA werd nog 1 keer gevaarlijk vanuit een corner. Hun kopbal belande op het dak van het doel.

SETA telt weer mee
Al met al een teleurstellende wedstrijd, met name de 2e helft. Met een puntendeling als terecht resultaat. Door deze brilstand lijkt het er op dat Mussel nergens meer voor speelt dit seizoen. Wel was het nog lang gezellig op het sportpark met een goed lopende hamburgertent en live muziek in de kantine. Zo blijkt ook nu weer dat SETA toch weer meetelt in de kanaalstreek.

SETA – SV Mussel 0-0

Opstelling SV Mussel:
Harwin Moorlag, Erwin Wijnholds, Niels Teuben, Robert Boels, Rolf Smidt (’46 Nick Uil), Roy Breedveld, Jan Voshart, Len Groenewold, Wim Wubs, Lars Hemmes (’65 Daniël Louwes), Richard Wubs