Slechte eerste helft doet 2e elftal van SV Mussel de das om

sv_musselGroningen – evenals het eerste elftal van SV Mussel, reisde ook groepje twee af naar de stad. Het derde elftal van PKC ’83, die voor het grootste gedeelte uit waarschijnlijk nieuwe studenten bestond, was de tegenstander op sportpark de Kring van het team onder de nieuwe trainer Hans Boels. Vorige week wist SV Mussel nog het tweede elftal van buurman SETA met overtuigende cijfers te verslaan (7-0). Aan zelfvertrouwen geen gebrek kun je dus kunnen concluderen.

Het elftal beschikt dit seizoen over de nodige ervaring binnen de groep en technische staf. met Harm en Henk Bolk binnen het veld en Hans Boels en Reinhard Folkerd daarbuiten, mag er vanuit worden gegaan dat, in combinatie met jeugdig en iets minder jeugdig talent, dit seizoen een serieuze poging wordt ondernomen ook het tweede elftal van SV Mussel naar een hoger niveau te tillen. Afgelopen zaterdag bleek echter maar weer dat ervaring niet alles zegt, want ondanks een aardig eerste kwartier, kreeg Harwin Moorlag in een tijdsbestek van slecht 20 minuten 4 doelpunten om de oren. Het enige wapenfeit dat SV Mussel hier tegenover kon stellen was een vrije trap van aanvoerder Teuben op de paal.

Na de gebruikelijke 15 minuutjes thee-leuten bracht trainer boels een wijziging in zijn opstelling aan die voor het gewenste effect zorgde. Nieuwkomer Patrick Remmers, die afgelopen zomer SETA inruilde voor een avontuur bij de Musselkers, kwam in het veld voor Patrick Drenth en Tristan van Dijk maakte plaats voor de routine van Henk Bolk. De omzetting zorgde voor de nodige diepgang in het spel bij Mussel. Het duo Teuben/Samara wist elkaar beter te vinden op het middenveld en langzaam maar zeker kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Na 20 minuten leverde dit zowaar een doelpunt op. Patrick Remmers plaatste de bal na een goede aanval beheerst tegen de touwen. Met nog een klein kwartier te spelen wist ook de andere Patrick in het elftal het net te vinden en ging Mussel op zoek naar de aansluitingstreffer.

Uiteindelijk bleek de opgelopen schade uit de eerste helft niet meer te repareren. ondanks meerdere mogelijkheden op de aansluitingstreffer moest het team van trainer Boels en begeleider Folkers, zijn meerdere erkennen in het jeugdige team van PKC.

Aanstaande dinsdag wacht voor het tweede elftal van SV Mussel een thuiswedstrijd op “de Slenk” tegen ZNC 2. Om 18.45 wordt er afgetrapt.

PKC ’83 3 – SV Mussel 2; 4-2 (4-0).
15′ 1-0 (PKC), 22′ 2-0 (PKC), 27′ 3-0 (PKC), 35′ 4-0 (PKC), 65′ 4-1 (Patrick Remmers), 77′ 4-2 (Patrick Drenth).

Opstelling SV Mussel;
Harwin Moorlag; Anne Rik Smidt, Harm Bolk, Mat Groenewold; ,Gerben Vloo, Niels Teuben, David Samara, Nik Groenewold; Jeroen Boels, Tristan van Dijk, Patrick Drenth.

Wissels;
Henk Bolk