SV Mussel 1 en 2 trappen af

SV MusselVanmiddag gaat voor zowel het eerste- als tweede elftal de competitie van start. Beide teams starten dit seizoen met een uitwedstrijd tegen respectievelijk Veendam 1894 en de pelikanen 4 uit Appingedam. Voor beide elftallen geldt eigenlijk hetzelfde: ten opzichte van vorig jaar is er behoorlijk wat veranderd! Zo spelen beide een klasse lager, hebben beide elftallen een nieuwe trainer en kwalitatief betere selecties en word er veel beter gevoetbald. Stukje bij beetje komt de overtuiging terug bij de spelers en laat men bij vlagen zien dat het een veelbelovend seizoen gaat worden.

Het team van hoofdtrainer Tseard van der Meer lijkt in geen enkel opzicht meer op het elftal dat vorig jaar degradeerde uit de vierde klasse. Op bijna ieder positie staat een andere speler en ook de opstelling is ten opzichte van afgelopen seizoen, toen nog in een 1-4-5-1 formatie werd aangetreden, een hele verandering. Hopelijk gaat deze nieuwe manier van spelen het vlaggenschip van ‘de SV’ het gewenste resultaat opleveren. Veendam 1894 is daarin gelijk een goede graadmeter aangezien het vorig seizoen 3e eindigde en zelfs lang meestreed om de titel. Of van der Meer zijn selectie dusdanig heeft weten te prepareren voor de wedstrijd aan de Langeleegte vanmiddag dat het de 3 punten mee weet te nemen uit Veendam, weten we vanmiddag om 4 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter van der Laan die en zal om 14:00 uur van start gaan.

Het elftal van trainer Hans Boels mag het vanmiddag opnemen tegen de Pelikanen 4. Om half 1 al, dient het tweede elftal acte de présence te geven in Appingedam. De formatie, die vandaag bij afwezigheid van Hans Boels en Reinhard Folkers geleid wordt door Harm Bolk en Cees Woudwijk, beschikt vandaag over voldoende kwaliteit. Er wordt namelijk gezamenlijk getraind en dat werpt tot nog toe zijn vruchten af als we kijken naar de selecties. Want ook bij het tweede elftal is niets meer hetzelfde als een jaar geleden. Met de inbreng van ervaren spelers uit het eerste elftal die afwisselend meedoen en nieuwe spelers uit de eigen jeugd, mag ook van het tweede elftal het nodige worden verwacht dit seizoen.

We wensen beide elftallen veel succes vanmiddag in hun eerste competitiewedstrijd!