SV Mussel JO17 wint van DVC ’14 JO17/4

img_7951Na een lange rit naar Appingedam en nee dit is niet de langste rit die we deze competitie moeten maken, moesten onze mannen aantreden tegen DVC’14 B4.

Ondanks de lange rit waren onze mannen nu wel vanaf de eerste minuut met hun koppie bij de wedstrijd. Ook al toonden onze mannen een goeie inzet, ze maakten het zichzelf wel weer lastig, deze keer kwam dat doordat men andere taken gingen doen dan de taak die ze vooraf meekregen. Na ongeveer een kwartier kwamen we er achter dat de scheidsrechter beter een bezoekje kan brengen aan de juwelier in Mussel voor een goed klokje, want nog geen 4 minuten nadat hij een speler van DVC’14 met geel voor 10 minuten naar de kant had gestuurd mocht deze het veld al weer betreden. In deze 4 minuten hebben onze mannen geen gebruik kunnen maken van de man meer situatie. Na circa 20 minuten werd de score geopend door Lars Niemeijer, 0-1. Kort hierna werd er gewisseld aan de zijde van DVC’14 en kwam de enigste speler met een rugnummer in het veld. Ongeveer 10 minuten daarna was het Ruben die alleen op de keeper af kon en de voorsprong verdubbelde, 0-2. Het was de man met de rugnummer van DVC’14 die zich aardig door de verdediging van Mussel slalomde zonder dat hij echt werd aangevallen en zo de 1-2 kon binnen tikken. Met deze stand gingen we rusten, in de rust probeerde Mark iedereen nog duidelijk te maken met wat voor taak een ieder in het veld stond.

Na de rust bleef de 1-2, ondanks de druk van Mussel op de goal van DVC’14, nog vrij lang op het scorebord staan, of eigenlijk niet want deze stond niet aan. Na ruim 20 minuten was het Lars Moorlag die zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en met de mooiste goal van de middag de 1-3 binnen schoot. Kort daarna was het Joël die knap de 1-4 binnenschoot. Ook deze week was er weer een laten we het elkaar achterin niet te gemakkelijk maken momentje wat DVC’14 in de gelegenheid stelde om de 2-4 te scoren, onze mannen bleven rustig en zochten daarna meteen de aanval weer op. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-5 werd binnengetikt door Lars Niemeijer. Ondanks nog een paar behoorlijke kansen om de score nog te vergroten bleef het bij 2-5. Onze mannen hebben nu een vrij weekend voor de boeg omdat HSC zich teruggetrokken heeft uit deze competitie, de eerst volgende wedstrijd is uit tegen Onstwedder Boys en daar hebben onze mannen nog wat recht te zetten.

Roelof van Dam