SV Mussel floreert nog altijd na 40 jaar

MUSSEL – Voor de mensen die niet zo vaak bij SV Mussel komen, was het weer even wennen. Al die jeugdspelers, die je amper kent. Het was de dag van de reünie bij de club, omdat er 40 jaar in clubverband wordt gevoetbald in het dorp. En de leden en oud-leden kwamen overal vandaan: Utrecht, Groningen, Musselkanaal, Stadskanaal en uiteraard Mussel zelf.

Het was een feest der herkenning voor de leden en oud-leden van de club. Voorzitter Meeme Wubs nam plaats in de omroepcabine van de SVau, in plaats zelf de kicksen onder te binden. Voormalig eerste elftalspeler Harm Uil deed een verwoede poging te strooien met buitenkantjes rechts, en Harm Jan Bos werd veilig gesignaleerd langs de lijn. Het gebeurde allemaal tijdens het hutspottoernooi van de club.

Wie er won? Ach, dat maakt allemaal niet uit. De toeschouwers konden zien dat Johan Wijnholds voor het eerst in jaren het veld betrad als voetballer. Fanatiek, bevlogen, hij liet zien het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn. Wijnholds was bij vlagen een lust voor het oog. Dat geldt ook voor Arjan Raveling, selectielid en frêle technicus. Ook hij strooide met prachtige passjes, terwijl Tseard van der Meer zich vooral verbaal liet gelden. Niks nieuws onder de zon dus.

Niet best

Oud-lid Chieljan Pierik vermaakte zich opperbest, maar schrok vooral van zichzelf. Pierik, ooit bijna eerste elftalspeler bij Oranje Nassau, zag dat zijn breedtepassjes amper aankwamen en kon het ook niet meer zo goed belopen. ”Dat was niet best”, was zijn veelzeggende reactie na afloop.

Het was – kortom – vooral erg gezellig op de  Slenk. Alleskunner Gerwin Lichtenberg meldde zich ook nog op de valreep, al miste hij wel de verkiezing Speler van het Jaar. Die eer was toebedeeld aan Erwin Wijnholds, voor Arjan Raveling en Richard Wubs.

SV Mussel liet zich weer van haar beste kant zien. De gemoedelijkheid, gezelligheid en het gevoel van een ouderwets welkom. De club wordt nog minstens 40 prachtige jaren toegewenst. Gezien het aanwezige talent in de C1 en B1 moet dat zeker goedkomen. Maar het allerbelangrijkste: de mooie, aardige, bevlogen en goedlachse clubmensen maken SV Mussel nog altijd die warme club. En dat na 40 prachtige jaren.