SV Mussel gaat opnieuw voor 6 punten!

Afgelopen zaterdag begon voor zowel het eerste- als tweede elftal de competitie en beide elftallen deden dit uitstekend er werd met 4-5 en 1-3 gewonnen van respectievelijk Veendam 1894 en de Pelikanen uit Appingedam. Morgen trappen beide elftallen om half 3 af op sportpark de Slenk voor hun tweede speelronde. Waar het tweede de strijd aangaat met Helpman voor de volgende driepunter hoop het eerste elftal opponent Wildervank over de knie te leggen.

Wildervank is een actieve en bruisende vereniging waar veel vrijwilligers actief zijn en die je wel een beetje kunt vergelijken met SV Mussel. Ook hier zijn vele randvoorwaarden goed geregeld en daarnaast probeert men ieder elftal evenveel aandacht te geven. Het Zaterdag team acteert al jaren op 5e klasse niveau en doet dit met wisselende resultaten. Waar 2 jaar geleden nog een keurige 2e plaats en dus nacompetitie werd gehaald, eindigde het vorig seizoen als 6e op respectabele afstand van kampioen NKVV. In de bekercompetitie boekte het elftal, dat dit seizoen voor het eerst wordt getraind door Willem Dontje, wisselende resultaten. Tegen de pelikanen (3e klasse) speelde het verdienstelijk gelijk en het haalde zelfs 3 punten op het eigen Sportpark tegen 4e klasser Corenos (3-1 winst). Op bezoek bij vv Stedum, dat dit seizoen evenals Wildervank actief is op vijfde klasse niveau, ging het echter met 4-2 onderuit. De competitie begon de eveneens in het rood spelende formatie met een gelijkspel tegen Nieuw-Baling (1-1). Trainer Tseard van der Meer waarschuwde deze week al meerdere malen voor onderschatting.

Het tweede trapt op hetzelfde tijdstip af tegen Helpman 5. Evenals het team van Hans Boels en Reinhard Folkers begon ook de blauw-witte formatie uit Groningen het seizoen met een keurige overwinning (3-2) op het tweede elftal van de christelijke jongeren sportvereniging David Maria Concordia Tabita, in de volksmond beter bekend als Damacota oet Pekel. Het team uit de stad Groningen staat na de eerste speelronde op een keurige 4e plaats met evenveel punten (3) als SV Mussel dat de tweede stek bezet. Hopelijk zijn aanstaande zaterdag de voordelen van het trainen als 1 grote groep terug te zien op het veld, want tot nu toe hebben de trainers van beide elftallen weinig te klagen over de opkomst bij elke training. De arbeid die wordt geleverd en de weerstand die de spelers elkaar opleggen komt het niveau alleen maar ten goede. Hopelijk wordt deze lijn dit seizoen ook zo doorgetrokken en kunnen we als vereniging aan het eind van dit voetbaljaar zeggen dat we er in ieder geval alles aan gedaan hebben om er een mooi en tevens succesvol seizoen van te maken.

Opnieuw wensen we beide elftallen veel succes in hun strijd op een mooie eindklassering dit seizoen.