SV Mussel haalt de dubbele cijfers tegen Erica ‘86

Na het dubieus gelijkspel tegen Wagenborger Boys van vorige week trad SV Mussel op eigen Sportpark deIMG_0279 (1) Slenk aan tegen Erica ’86. Het is maar liefst 19 jaar geleden dat SV Mussel en Erica’86 bij in de competitie zaten. Een moeilijke middag werd het echter niet, Mussel haalde de dubbele cijfers.

Door Johan Wijnholds

Mussel begon voortvarend aan de wedstrijd. Na 45 seconden wist Mussel het net al te vinden. Roy Breedveld had balbezit op links, opende op rechts naar de opkomende Erwin Wijnholds die opdribbelde en de bal panklaar legde op het hoofd van Wim Wubs die raak kopte.

Ook Erica ’86 kreeg al vrij snel haar eerste kans. Een lange bal werd achter de verdediging gelegd van de SV . Keeper Patrieck Poker kwam ver zijn doel uit en ranselde de bal voor de voeten van een speler van Erica’86. Deze schoot hoog over en ver naast de goal. Na 8 minuten spelen kopte Lars Hemmes de 2-0 binnen uit een corner. Even daarvoor miste Lars Hemmes 2 levensgrote kansen. In zijn eerste kans speelde hij de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper zich ervoor kon gooien. In de rebound kon Lars zo inschieten, maar zijn inzet miste overtuiging. Uit de corner die Mussel daar aan over hield maakte Lars zijn fout dus goed. 3 minuten later kreeg Lars Hemmes opnieuw een kopkans, na een prima voorzet van Mark Mulder.

Mussel heeft dit seizoen al vaker aangetoond dat het veel tegengoals weggeeft door achterin onnodig balverlies te lijden. Ook nu was het bijna weer zover. Mark Mulder leed laconiek balverlies waardoor Erica’86 bijna door kon lopen. Arjan Raveling herstelde Mark zijn fout goed door keurig te verdedigen.

Mooiste aanval
Na 17 minuten spelen maakte Mussel uit de mooiste aanval van de middag de 3-0. Lars Hemmes zette de aanval op, legde de bal met een mooie voetbeweging goed neer voor Jan Voshart. Jan wist vervolgens de doorgelopen Lars Hemmes weer te vinden die vervolgens als een echte spits afrondde.

2 minuten later was Rolf Smidt gevaarlijk nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg vanuit een afgeslagen vrije bal. Rolf schoof de bal richting de lange hoek. Maar de keeper voorzag dit.

Mark Mulder mocht even later aanleggen voor een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Zijn inzet vloog een halve meter naast. Een paar minuten later wist Mark Mulder het net wel te vinden. Vanuit een corner kwam de bal in de 16 meter voor de voeten van Mark die de bal hard tegen de touwen schoot; 4-0.

In de 33e minuut kreeg Mussel opnieuw een vrije bal. Dit keer op een wel hele mooie plek even buiten de 16. In de openingswedstrijd tegen Veendam scoorde Roy Breedveld van de exact zelfde positie de winnende goal in de kruising. Ook nu stond Roy weer achter de bal. Deze keer ging zijn inzet een halve meter over de kruising heen. Een minuut later had Erwin Wijnholds balbezit aan de rechterkant. In plaats van een één-twee aan te gaan snelde Erwin langs 2 man, haal de de achterlijn en gaf de bal voor op Lars Hemmes die vervolgens naast kopte.

SV Mussel was echt oppermachtig en voerde de score tot aan de rust op naar 7-0. Jan Voshart wist eerst 2 maal te scoren. Zijn eerste schoot Jan hard met links in en zijn 2e werd

binnengekopt vanuit een voorzet van Wim Wubs. Ook Lars Hemmes wist nog een keer het net te vinden. Uit een vrije trap van Jan Voshart kopte Lars knap binnen in de verre hoek. Hierdoor maakte Lars alweer zijn 3e hattrick van het seizoen.

2e helft
De 2e helft was aanzienlijk minder aan de kant van de SV. In de eerste minuten werden er nog wel een paar kansen gecreëerd. Mark Mulder, Roy Breedveld en Lars Hemmes kregen mogelijkheden om de score verder op te schroeven, maar allen waren ongelukkig in de afronding. Al vrij snel in de 2e helft voerde Tseard van der Meer 2 wissels door. Roy Breedveld verliet het veld en Patrick Drenth mocht zijn officiële debuut maken in Mussel 1. Een minuut later was Lars Hemmes licht aangeslagen. Lars heeft het afgelopen seizoen niet gevoetbald i.v.m. een kruisbandblessure, dus werd er geen risico genomen en werd de man van de hattricks dit seizoen van het veld gehaald. Richard Wubs kwam in zijn plaats.

Mussel speelde heel slordig en moest zelfs een tegentreffer incasseren. Achterin was Mussel lang niet scherp en Erica kon zomaar, vanuit het niets de bal over keeper Poker leggen; 7-1.

Patrick Drenth
Veel viel er niet te noteren in de 2e helft, tot aan de 68e minuut. Patrick Drenth werd door Richard Wubs diep gestuurd. De keeper Erica’86 voorzag dit was eerder bij de bal. De bal werd reglementair gepakt en Drenth sprong over de keeper heen en viel op de grond, zonder voor een strafschop te gaan. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter hier wel een strafschop in. De debuterende Patrick Drenth ging zelf achter de bal staan en schoot de bal fantastisch in de rechter bovenhoek; 8-1. Overigens raakte Patrick in de gehele 3e helft niet uitgepraat over zijn 1e goal.

In de 73e minuut veroverde Richard Wubs heel gemakkelijk de bal van de laatste man van de bezoekers. Richard kon zo naar de goal doorlopen alleen was de weg er naar toe nog heel erg lang. Aangezien Richard niet de snelste is besloot hij al vrij snel op doel te schieten. Zijn inzet ging ruim over de goal.

Nik Groenewold
Een kwartier voor tijd wisselde Mussel voor de 3e keer en weer kwam er een debutant in het veld. Nik Groenewold mocht ook zijn eerste minuten maken in Mussel 1.

Na 78 minuten spelen werd Patrick Drenth diep gestuurd over links en gaf de bal voorbij de 2e paal. Erwin Wijnholds pikte de bal op en dribbelde op om vervolgens uit te halen. Zijn schot werd onderweg gekraakt. Erwin kon aan de zijkant de bal opnieuw oppikken en gaf deze voor. Bijna vloog de bal er bij de 2e paal in. De keeper redde knap.

Even later was Wim Wubs dicht bij een goal. De keeper van Erica’86 nam een vrije bal en schoof deze zo in de voeten van Wim. Wim schoot de bal in 1x over de keeper heen maar de bal ging bij de 2e paal over de goal heen. Niet veel later wist Wim Wubs wel te scoren. Nik Groenewold maakte een knappe actie aan de linkerkant. Hij passeerde en zijn tegenstander door de bal door zijn benen te spelen en gaf goed voor. Wim Wubs kon bij de 2e paar de 9-1 binnenglijden. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte Richard Wubs er 10-1 van. Patrick Drenth zocht de achterlijn op en legde de bal terug op Nik Groenewold. Nik schoot in en Richard Wubs zette nog net zijn teen er tegenaan.

Al met al was het een makkelijke middag voor de SV. Volgende week speelt de SV een uitwedstrijd tegen Twedo.

SV Mussel – Erica’86 10-1 (7-0)
‘1 1-0 (Wim Wubs), ‘8 2-0 (Lars Hemmes), ’17 3-0 (Lars Hemmes), ’32 4-0 (Mark Mulder), ’35 5-0 (Jan Voshart), ’38 6-0 (Jan Voshart), ’45 7-0 (Lars Hemmes), ’64 7-1 (Erica’86), ’68 8-1 (Patrick Drenth), ’87 9-1 (Wim Wubs), ‘90+3 10-1 (Richard Wubs)

Opstelling SV Mussel:
Patrieck Poker, Rolf Smidt, Len Groenewold, Arjan Raveling, Erwin Wijnholds, Mark Mulder, Nick Uil (’74 Nik Groenewold), Jan Voshart, Wim Wubs, Lars Hemmes (’56 Richard Wubs), Roy Breedveld (’53 Patrick Drenth)