SV Mussel in de media (door TWEENUL.NL): verslag SV Mussel – Wagenborger Boys

MUSSEL – SV Mussel doet nog altijd mee voor een plek in de top van de zaterdag vijfde klasse E. Nacompetitie is nog steeds mogelijk en door de nipte 1-0 overwinning op Wagenborger Boys bezet de ploeg de vierde plaats en blijven de Musselkers goed meedoen in de top van de ranglijst. Invaller Patrick Drenth bekroonde zijn invalbeurt met de winnende treffer.

door Gerry Grave

De grote vraag was vooraf of het Lars Hemmes was die SV Mussel naar de winst zou leiden of toch Wim Wubs, de man die al anderhalf decennium aan de lopende band scoort voor de rood-blauwen. De nuchtere Musselker zou het niet zo gek veel deren onder het mom ‘als we maar winnen’. De nuchtere Musselker weet ook dat de titel ‘clubtopscorer van het jaar’ niet zo’n heel belangrijke is en de even nuchtere Wim Wubs zal het ook niet zo gek veel interesseren.

Lars Hemmes is een decennium jonger dan Wubs, was lang geblesseerd, maar staat dit seizoen weer zijn mannetje. De boomlange spits schopte er al veertien in dit jaar. Wubs eentje meer en dus is de strijd Wubs-Hemmes erg spannend ook al maakt heel Mussel zich daar niet echt druk om.

Het is ze te doen om promotie. En dat is niet zo gek. Voetballen in de vijfde klasse hoort niet bij SV Mussel. Als alleen al naar het mooie sportpark wordt gekeken dan misstaat voetballen in de derde klasse niet. Hemmes en Wubs zouden ook niets liever willen, maar die stap is nog even te ver weg. Eerst maar eens clubtopscorer van het seizoen worden. Al is het alleen maar voor de lol.

Scoren deden ze beiden niet al was Hemmes daar nog het meest dichtbij tegen de Boys uit Wagenborgen. De bezoekers weten zich geklasseerd als middenmoter, kwamen niet om de show te stelen, als wel om te wachten op de counter om dan vervolgens toe te slaan.

Tot aan de rust kwamen ze er niet aan te pas. De thuisploeg wel. Een sterk eerste kwartier met een behoorlijk aantal kansen zou tot de 1-0 moeten leiden, maar het zat er niet in. Hemmes had er zeker een paar kunnen maken, ook na het eerste kwartier. Hij deed het niet. Wim Wubs bleef ook droog staan.

De Musselker thee hielp ook niet echt, hoewel de gastheren ook na rust de lakens uitdeelden. Er werd soms iets te veel risico genomen door de mannen van trainer Tseard van der Meer en dus kreeg ook Wagenborger Boys kansen. En daar waar de ploeg met de meeste kansen niet scoort, daar scoort meestal de tegenstander. Op de regenachtige zaterdagmiddag op Sportpark De Slenk gebeurde dát niet al waren de gasten er heel dicht bij.

Daarmee zouden ze wel iets te veel van het goede hebben gekregen. Sterker: de gastheren sloegen alsnog toe en dat was verdiend. Omdat Wubs en Hemmes het net niet vonden, deed een invaller het maar: Patrick Drenth. Hij kwam er in de tweede helft in voor Richard Wubs die als linkeraanvaller fungeerde. Drenth’s treffer betekende de drie punten voor de SVau. En dat was na negentig minuten en een beetje nog het meest belangrijk in ‘De Mussel’.

BRON: www.tweenul.nl

DSCF2361-1920-636x424 DSCF2364-1920-636x424 DSCF2377-1920-636x424 DSCF2380-1920-636x424 DSCF2387-1920-636x424