SV Mussel in de media (Rolf Smidt bij Regiomagazine)

‘SV MUSSEL WORDT KAMPIOEN ÓF PROMOVEERT VIA DE NACOMPETITIE’: ROLF SMIDT OVERTUIGT EN OVERTUIGD

Het drama voltrok zich vorig seizoen over SV Mussel: De blauw-rode formatie degradeerde naar de laagste klasse van het zaterdagvoetbal. Na jarenlang zonder al te veel problemen zich te hebben gehandhaafd in de vierde klasse en uitstapjes naar de derde klasse, was degradatie een feit.

Door Gerry Grave (REGIOMAGAZINE)

Rolf Smidt gaat zijn vijfde seizoen in als eerste elftalspeler van de club en bespreekt het voorbije seizoen nog eens. ,, Afgelopen seizoen was er een om snel te vergeten. We hadden een redelijke start. Later gleden we af naar beneden en konden we niet tegen de druk om te moeten winnen. Daardoor hebben we veel belangrijke punten verloren.”

Dat SV Mussel niet in de vijfde klasse thuishoort is een feit. Een aantal spelers is nieuw bij de club en dus moet er dan ook wat mogelijk zijn om zo snel mogelijk de kelder van het amateurvoetbal te verlaten. Voor komend seizoen is Smidt positief gestemd. ,,Ik heb een hoge verwachting: We gaan promoveren. Of we worden kampioen of promoveren via de nacompetitie. Als team zijn we er op vooruit gegaan en daar heb ik super veel zin in om in te voetballen. Er moet tactisch nog veel gebeuren en conditioneel moeten we sterker worden. Er moest ook een kwaliteitsimpuls komen. Daar heeft het bestuur goed zijn best voor gedaan, want er is voldoende kwaliteit bij gekomen.”

Het Musselker vlaggenschip verwelkomde een aantal nieuwe spelers. Van die spelers komen een aantal over van SJS uit Stadskanaal. Rick en Roy Breedveld zijn er twee van en Nico Blok en Jan Voshart komen van Borger. Naast deze spelers kwamen er nog meer aanwinsten naar de club. Nieuw is ook trainer Tseard van der Meer. Smidt is tevreden over de nieuwe trainer. ,,De dingen die ik van hem heb gezien zijn goed. Hij is een jonge trainer die goed bij SV Mussel past. Hij heeft veel verstand van het spelletje en is duidelijk in de dingen die hij uitlegt.”

Smidt is al jarenlang basisspeler bij de formatie uit Mussel. Ook komend seizoen en de jaren die volgen is dat een van zijn doelen. Hij traint er in ieder geval keihard voor en doet dat met veel plezier. ,,Mijn sterke punten zijn misschien wel dat ik vrij positief in het veld ben. Ik laat me niet snel beïnvloeden door anderen. Conditioneel zit het ook wel goed. Ik ben een speler die altijd hard wil werken voor het team, maar ben in het veld vrij onopvallend.”

De 25-jarige geniet elk moment dat hij voor zijn club speelt en is lovend over SV Mussel. ,,Het is een warme en gemoedelijke club met veel vrijwilligers die dag en nacht voor de club klaar staan. Er komt wel wat jeugd aan die volgens mij het niveau van het eerst wel aan zal kunnen. Het jeugdbestuur zit goed in elkaar met mensen die er ook alles voor doen om de jeugd het naar hun zin te maken.