SV Mussel in de media (Trainer Tseard van der Meer in de Nieuwbode)

mussel-Van-der-Meer (1)

Tseard van der Meer (r) ondertekend samen met voorzitter Meeme Wubs zijn contract

Mussel – SV Mussel heeft een slecht seizoen achter de rug, met degradatie naar de vijde klasse van het zaterdagvoetbal als gevolg. Na drie seizoenen heeft de club bovendien afscheid genomen van trainer Jan Moes. Hij word bij de dorpsclub opgevolgd door Tseard van der Meer uit Oude Pekela, die na een jaartje rust weer op de voetbalvelden staat.

,,Ik was het plezier in het voetbal een beetje verloren en heb bovendien een kleintje thuis waar ik ook van wilde genieten. Toch is de ambitie voor het hoofdtrainerschap nooit helemaal verdwenen en nu heb ik er weer helemaal zin in. En ik denk dat Mussel daarvoor een prima club is.”

Dat de club een stapje terug moest doen, maakt van der Meer wat dat betreft niets uit. ,,Soms moet je een stap achteruit doen om er twee vooruit te zetten. Het is gewoon uithuilen en opnieuw beginnen en met z’n allen de schouders eronder zetten. Ik kan nu al wel merken dat de club weer enigszins in de lift zit, want de jongens zijn bijzonder gemotiveerd, trainen goed en het zelfvertrouwen keert weer terug. We hebben er wel een aantal nieuwe jongens bij die we nog moeten inpassen, maar dat is een kwestie van tijd.”

Toch wil de oefenmeester de lat niet te hoog leggen. ,,Spelen in de vijfde klasse is toch net weer even anders dan in de vierde klasse en ik denk dat de concurrentie nog best groot kan zijn. De druk zal door veel ploegen bij ons gelegd worden, maar dat probeer ik wel zoveel mogelijk te temperen. Een plek bij de eerste drie zou mooi zijn, zolang we maar uitgaan van onze eigen kracht. Het liefst zie ik dat natuurlijk met verzorgd voetbal, maar je moet je soms ook aanpassen aan de tegenstander. En je moet altijd rekening blijven houden met blessures of schorsingen. Het kan in ieder geval een leuke competitie worden met een mooie mix van Groningse en Drentse clubs.”