SV Mussel in de media (trainer Tseard van der Meer in de Veendammer)

7fdf0d36c8e0047422aee588fa648ba8Tseard van der Meer: ,,Promotie met SV Mussel is geen must!’’

Er moet weer met plezier gevoetbald worden. Dat is de taak die de nieuwe trainer van SV Mussel, Tseard van der meer dit jaar wil uitvoeren met zijn ploeg in de vijfde klasse E. Afgelopen seizoen is Mussel gedegradeerd uit de vierde klasse en dat heeft volgens van der Meer een impact op de jongens.

Bron: de Veendammer

,,In mijn tijd bij Veelerveen trainde ik ook een groep die net gedegradeerd was en moet je er alles aan doen om het plezier in het voetbal weer terug te krijgen. Mussel heeft vorig jaar weinig punten gehaald en als je dan veel verliest, mis je de motivatie,’’ aldus de trainer die na twee jaren bij Veelerveen een jaar de A-junioren van VVS Oostwold heeft getraind. ,,Als ik hier dan zo bij Mussel kijk is dit een grotere club. Hier kunnen we en moeten we weer met het eerste en tweede op een hoger niveau gaan voerballen.’’ SV Mussel heeft nog nooit lager dan de vierde klasse gespeeld.

,,Het is een historisch dieptepunt voor de club. We moeten dus weer omhoog en als we weer met plezier voetballen, dan kijken we weer omhoog. Mochten we dit jaar de top vijf halen dan weet ik dat we weer met plezier gevoetbald hebben en dan zijn we aardig op weg, en hopen op een periode om mee te doen voor promotie.’’ Het is niet alleen voor van der Meer nieuw. ,,We hebben een aantal nieuwe jongens, en ik heb weer nieuwe regels, kortom; het is weer wennen aan elkaar. Gelukkig is de selectie wat gegroeid, vorig jaar was het wel harken.’’

Eén van de nieuwe jongens in de selectie is de van SJS afkomstige Wouter Panneman, die al na twee minuten in de voorbereiding met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten. ,,Oeh, ja. Ik was wat aan het experimenteren met dingen voor het verhogen van de conditie en ineens gaat Wouter door zijn knie. Gelukkig zijn het niet zijn kruisbanden, maar het zag er akelig uit. Onbekend is nog hoe lang we hem moeten missen, maar dit moet niet vaker gebeuren want dan stop ik met experimenteren.’’ Voegt van der Meer er licht lachend aan toe.

De trainer is dit seizoen vooral nieuwsgierig naar de competitie. ,,Er zitten geen echte derby’s tussen, natuurlijk zijn ploegen als SETA en Damacota ploegen die in de buurt zitten. Maar ik ben vooral wel nieuwsgierig naar wat een clubs als Wildervank doet, die hebben een aantal nieuwe jongens bij de groep, daar verwacht ik zeker wat van. Daarnaast moet je letten op Veendam 1894, die heeft vorig jaar overal naast gegrepen, die willen revanche nemen!’’