SV Mussel JO17 door naar tweede ronde beker

img_7951

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Mussel B1 na een weekje rust aantreden tegen Nieuw Buinen B2 dat tot dan toe nog ongeslagen was in zowel de competitie als in het bekertoernooi.

 Aan Mussel zijde misten nog steeds de 3 geblesseerden Niels, Tim en Erik. De laatste zat wel in tenue deze week maar kreeg toch weer wat last tijdens de warming up. Verder waren er nog een paar spelers met wat pijntjes maar gelukkig konden die wel meespelen. Vanaf het begin af aan waren de mannen van Mussel de bovenliggende partij die het meeste tegenstand ondervond van zich zelf. Ondanks dat het wat minder liep gingen de mannen van SV Mussel met een 2-0 voorsprong de rust in dankzij goals van Joël en Cas.

Ook kort na rust bleven de mannen van Mussel het zichzelf moeilijk maken en brachten daarmee Nieuw Buinen in staat om de 2-1 te scoren. Na deze tegentreffer stroopten de mannen van Mussel de mouwen op en werd er breder uit gespeeld waardoor er enkele goeie kansen werden gecreëerd. Het was halverwege de tweede helft dat Mark even wilde laten zien ook een gouden wissel kon maken, dit deed hij door Jordy te wisselen voor Kevin. Met zijn eerste balcontact schoot Jordy de 3-1 binnen, dit smaakte voor de mannen van Mussel naar meer en het waren Jorian en Job die de eindstand naar 5-1 brachten.

Omdat de wedstrijd BBC/Borger – Valthermond pas om half twaalf begon moesten de mannen nog even in onzekerheid afwachten of ze door waren naar de volgende ronde. Valthermond kon namelijk nog roet in het eten gooien, maar dan moest er wel met minimaal 9 goals verschil gewonnen worden. Uiteindelijk won Valthermond met 1-7 en dus zijn de mannen van SV Mussel JO 17 van de partij in de tweede ronde van de beker.

Roelof van Dam