SV Mussel kansloos onderuit tegen Tiendeveen

Na een grote nederlaag vorige week tegen koploper Sweel incasseerde SV Mussel dit weekend weer een forse nederlaag. Dit keer was de nummer 2 op de ranglijst, vv Tiendeveen, met 5-1 te sterk.

Verslag door: Johan Wijnholds
Foto’s door: Rick Luikens

Mussel begon aardig aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten had de SV 2 grote kansen om op voorsprong te komen. Linksbuiten Patrick Drenth kwam oog in oog te staan met de keeper van Tiendeveen. In plaats van de rust te bewaren schoot Drenth veel te gehaast over. Ook een tikkie breed op Wim Wubs was een optie geweest. Een moment later veroverde Lars Hemmes de bal, gaf deze mee aan Patrick Drenth maar Drenth kreeg de bal niet onder controle. Mocht dit wel zo zijn geweest dan had Drenth wederom vrij doorgang tot de goal.

Persoonlijke fout
Na ruim 12 minuten had Tiendeveen een mooie aanval in huis. Alle ballen waren goed, tot aan de 16. Daar strande de veelbelovende aanval. Mussel kreeg balbezit, maar Jan Voshart leverde de bal zomaar in bij de spits van de gasten die daar dankbaar van profiteerde en de 0-1 binnenschoot. Een paar minuten later was het Rick Breedveld die gevaarlijk werd. Zijn schot vanuit de 2e lijn ging rakelings voorlangs. Na 23 minten spelen kreeg Tiendeveen een soort gelijke kans als Drenth in de eerste 5 minuten. Ook de afwerking was bijna een kopie. Veel te gehaast over de goal geschoten.

Van de lijn
Tiendeveen speelde ook alles behalve goed, maar speelde ondanks dat wel beter dan de SV. Dit resulteerde dan ook in een grote kans. De bal was keeper Poker al voorbij, maar Nick Uil redde de bal knap van de doellijn. 2 minuten later kwam alsnog de verdiende 0-2 op het scorebord. Na een lange bal kwam de spits in balbezit tussen 2 Musselspelers. Ondanks dat kreeg hij ruimte om te schieten en schoot hard de bal tegen de touwen. In de laatste fase van de 1e helft begon het er een beetje op te lijken bij Mussel en werd de thuisploeg iets sterker. Lars Hemmes kreeg de bal in de 16 met de rug naar de goal. Lars was sterk en creëerde een schietkans voor zichzelf. Deze werd echter geblokt. Ook een schot van Rolf Smidt werd geblokt, die na een afgeslagen corner vanuit de 2e lijn schoot. Vlak voor de thee had Patrick Drenth de aansluitingstreffer moeten maken. Na een prima aanval van de gebroederd Breedveld over links kwam de bal bij Drenth terecht, die deze grote kans verprutste. In de 45e minuut kreeg Tiendeveen dé kans op 0-3. Patrieck Poker en Rolf Smidt misten beide de bal die van de zijkant voorkwam. De spits van Tiendeveen controleerde de bal wel en schoot in het zijnet. In de 2e minuut blessuretijd kreeg Mussel nog een vrije trap. Wim Wubs schoot deze over.

2e helft
In de 2e helft was het de SV die als eerste een grote kans kreeg. Mark Mulder kwam oog in oog te staan met de goalie van Tiendeveen. Mark schrok hier zelf van omdat 2 verdedigers de bal misten. Te wild ingeschoten was het gevolg. Na een klein uur spelen besliste Tiendeveen de wedstrijd. Een vrije bal vanaf de rechterkant ging er , niet voor het eerst dit seizoen, in 1x in. Poker stond totaal verkeerd opgesteld.

Geen tegenstand
20 minuten voor het einde liepen de bezoekers uit naar een 0-4 voorsprong. Na zwak uitverdedigen van Jan Voshart kreeg de aanvaller van Tiendeveen de bal. Één simpel balletje breed en de 4 goal was gemaakt. Mussel liet het totaal lopen. Tiendeveen kon even later gemakkelijk de 5e goal binnenschieten. Het slotakkoord was voor Richard Wubs. Wubs, net 10 minuten binnen de lijnen kopte de 1-5 binnen, na goed voorwerk van Patrick Drenth en Wim Wubs.

Aanhaken of afhaken
Al met al was het een vrij kansloze wedstrijd van de SV, dat steeds verder begint te zakken op de ranglijst. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd, dan tegen WVV uit Winschoten. Dan zal Mussel toch 3 punten moeten pakken om weer aan te haken bij de subtop.

SV Mussel – Tiendeveen 1-5 (0-2)

’12 0-1 (Tiendeveen); ’29 0-2 (Tiendeveen); ’58 0-3 (Tiendeveen); ’71 0-4 (Tiendeveen); ’75 0-5 (Tiendeveen); ’85 1-5 (Richard Wubs)

Opstelling SV Mussel:
Patrieck Poker, Nick Uil, Arjan Raveling, Jan Voshart, Rolf Smidt (’65 Len Groenewold), Roy Breedveld, Mark Mulder (’85 Erwin Wijnholds), Rick Breedveld (’75 Richard Wubs), Wim Wubs, Lars Hemmes, Patrick Drenth

FOTOVERSLAG VOLGT LATER

IMG_3340 IMG_3364 IMG_3496 IMG_3556