SV Mussel kent uitstekende start!

SV MusselVeendam – Er is 1één ding leuker dan dat het nieuwe seizoen weer begint, namelijk beginnen met een overwinning in het nieuwe seizoen. Dit was voor Mussel dan ook het geval. Helemaal als de winnende goal in de dying seconds word gemaakt.

Door Johan Wijnholds

Verwachtingen

Na een wisselvallige voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht Mussel voor het eerst aantreden tegen Veendam 1894. De verwachtingen waren nog wat verschillend in de media. In een interview met Rolf Smidt was te lezen dat Mussel ging promoveren, terwijl in een ander interview trainer Tseard van der Meer aangaf dat promoveren geen must was. Desalniettemin word er toch wel het één en ander verwacht van het nieuwe seizoen.

Blijven voetballen

SV Mussel begon erg slordig aan de wedstrijd. Mussel kwam redelijk gemakkelijk aan de bal, maar leverde deze daarna nog weer makkelijker in. Het oogde allemaal erg onwennig en stroef. Veendam wist hier dan ook prima van te profiteren door binnen 5 minuten op voorsprong te komen. In tegenstelling tot afgelopen seizoenen leek deze tegengoal Mussel niet te deren en ‘bleef gewoon voetballen’. Dit leidde soms voor paniekerige momenten op de tribune, die overigens alleen maar gevuld was met Musselaanhangers, wanneer ook achterin de voetballende oplossing werd gezocht. Na een kwartier spelen betaalde deze manier van spelen zich uit in de gelijkmaker. Nick Uil werd vanaf de middencircel de hoek ingestuurt en gaf de bal precies op maat voor op Lars Hemmes die het net wist te vinden. Mussel bleef de combinaties zoeken en breidde op deze manier de score uit naar 1-4. Lars Hemmes was de grote man met 3 doelpunten. Zeker zijn 2e goal was van grote schoonheid. Veendam hield toch nog een beetje hoop door de 2-4 op slag van rust te maken.

Geen genadeklap

Ook in de 2e helft was Mussel de bovenliggende partij. Het voetbalde wat makkelijker dan de zwart/gelen. Toch waren de bezoekers niet scherp genoeg om verder uit te lopen. Een paar goede mogelijkheden werden niet benut. Omdat de genadeklap achterwege bleef mocht ook Veendam nog hopen op resultaat. 20 minuten voor het einde wisten ze dan ook de aansluitingstreffer te maken. In een omtrek van 5 meter bij de 2 paal was er niemand van Mussel te vinden. Veendan profiteerde hier prima van. In het restand van de wedstrijd was het billenknijpen voor de SV. Deze ‘overwinning’ mocht toch echt niet meer weggegeven worden. Ook in deze fase bleef Mussel toch wel de iets betere ploeg, alleen kwam Veendam er af en toe heel gevaarlijk uit. Rond de 80e minuut kwam Veendam met 1 diepe bal zomaar alleen op de keeper af. De spits omspeelde keeper Patrieck Poker en deze tikte de aanvaller niet, wel, of licht aan. De meningen waren hier over verdeeld. De scheids had hier rood en een penal voor kunnen geven. Maar gaf uiteindelijk een corner, omdat Len Groenewold na deze actie van Poker goed verdedigde.

Volle winst

Toch wist Mussel de voorsprong niet te behouden. In de 90e minuut maakte Veendam alsnog gelijk. In de laatste 10 minuten waren er wel een aantal blessurebehandelingen waardoor er nog een aantal minuten bij kwamen. Mussel zocht in deze laatse minuten vol de aanval omdat toch het gevoel heerste dat er gewonnen moest worden. Schoten van Jan Voshart en Arjan Raveling kwamen een beetje in de buurt, maar troffen geen doel. Ook liepen de gemoederen een beetje hoger op, waardoor Mussel in de laatste minuut nog een vrije trap kreeg op 20 meter van het doel. Invaller Roy Breedveld schoot deze vrije bal fantastisch in de rechter bovenhoek via de paal binnen. Afgetrapt werd er niet eens meer en zo hield Mussel aan deze enerverende middag toch nog 3 punten over.

Veendam 1894  – SV Mussel 4-5 (2-4)

‘4 1-0 (Veendam), ’14 1-1 (Lars Hemmes), ’33 1-2 (Wim Wubs), ’39 1-3 (Lars Hemmes), ’40 1-4 (Lars Hemmes), ’44 2-4 (Veendam), ’71 3-4 (Veendam), ’90 4-4 (Veendam), ‘90+5 4-5 (Roy Breedveld)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker; Rolf Smidt (Rien Boels), Len Groenewold (Richard Wubs), Nico Blok, Nick Uil; Rick Breedveld, Mark Mulder (Roy Breedveld), Jan Voshart; Arjan Raveling, Lars Hemmes, Wim Wubs