SV Mussel laat 2 punten liggen

IMG_0279 (1)Na de 3 punten van vorige week tegen Meedhuizen ging Mussel op jacht naar de volgende 3 punter. Dit moest gebeuren in een uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys. Het liep echter anders dan velen hadden gehoopt.

Door Johan Wijnholds

Vroege tegengoal
Doelstelling van vandaag was dus 3 punten pakken, en het liefst zonder al te veel tegengoals. De verdediging van de SV laat dit seizoen nog al wat steken vallen. Mussel had vanaf de aftrap alleen maar balbezit. Het begon meteen druk te zetten naar voren en liet meteen zien dat de intentie was om zo snel mogelijk te scoren. Echter stond Mussel na 3 minuten al op achterstand. Er was helemaal niets aan de hand, maar een foute inspeelpass van Robert Boels acherin leidde de 1-0 in. Totaal onnodig, zoals al zo vaak dit seizoen. Even later speelde Robert de bal terug naar de keeper. Een aanvaller van Wagenborger Boys probeerde een blok te zetten. Dit mislukte en de speler viel zelf op de grond. De scheidsrechter zag hier op wonderbaarlijke wijze een overtreding in en gaf Robert zelf een gele kaart. Uit de vrije trap kwam geen gevaar. Ook de volgende mogelijkheid was voor de gastheren. Er kwam een goede kans uit een corner, maar deze werd niet verzilverd.

Wissel
Na ruim een kwartier spelen kwam trainer van der Meer al met zijn eerste wissel. Robert Boels, die dus al geel had, speelde op het randje en zat mogelijk dicht tegen zijn 2e kaart aan. Van der Meer zag dus de noodzaak om Boels te vervangen voor Len Groenewold. In de 21e minuut kwam Mussel langszij. Roy Breedveld gaf een prima steekbal op Wim Wubs, die schuin voor de goal stond en de bal fantastisch met een stift over de keeper afwerkte in de lange hoek; 1-1. Vlak daarna zet Rolf Smidt een aanval op over de linkerkant. Via de een één-twee krijgt hij de bal terug om vervolgens op doel te schieten. Zijn inzet word goed geblokt.

Kansen

Na een half uur spelen zet Wagenborger Boys een goede aanval op. Mussel staat knullig te verdedigen en geeft hierdoor een corner weg, ook deze corner levert niks op. Een minuut later verdiend de SV een vrije bal op ongeveer 23 meter van de goal. Deze word net naast geschoten door Len Groenewold. Even later krijgen de gastheren een levensgrote kans. Deze werd aangeboden door Arjan Raveling, die als laatste man zijnde slordig balverlies leed. De schot van hun spits vloog net voorlangs. Weer 2 minuten later stuurde Roy Breedveld Wim Wubs weg die zijn inzet over zag gaan. Mussel bleef aandringen en Rick Breedveld kon zo het middenveld oversteken met de bal. Éénmaal bij de 16 meter werd de bal breedgelegd op Lars Hemmes, die in 1 beweging op doel schoot. Helaas belande zijn inzet op de paal.

In deze fase van de wedstrijd was Mussel zeker de betere, alleen werd er heel slordig gespeeld en was de gemiddelde inspeelpass ondermaats. Voor de pauze krijgt Mussel nog 1 grote kans. Lars Hemmes houd de bal goed bij zich waarna hij Wim Wubs over rechts aanspeelt. Wim krijgt de bal voor de goal waar niemand staat om af te ronden. Roy Breedveld pakt de bal op waarna hij 2 man passeert en de bal weer terug legt op Rick Breedveld, die hard over de goal schiet.

In de 2e helft mocht SV Mussel aftrappen, ondanks dat Mussel ook al de eerste helft mocht aftrappen. Dit typeerde wel de scheidsrechter, die erg warrig was deze middag en het (lage) niveau van de 5e klasse bij lange na niet aankan.Ook de 2e helft begon de SV heel zwak, iets wat ze na 3 minuten wederom een tegelgoal kost. Hun linksbuiten loopt zo 3 man voorbij en legt in 2e instantie de bal breed waardoor het 2-1 staat. Meteen vanaf de aftrap zoekt Mussel de aanval op en verdient het een strafschop nadat Rolf Smidt neergetrokken wordt. Wim Wubs, die vrijwel nooit geen strafschop mist, faalde nu wel van 11 meter, ook de rebound was niet aan Wim besteed. Even later kon Wim Wubs zijn fout herstellen door alsnog de gelijkmaker te maken. Jan Voshard stuurde Wim weg en schuin voor de keeper schoot Wim hard tegen de doelman op.

Bizar slot

Ook in de minuten die daar op volgen wist Mussel voldoende kansen te creeren. Alleen werd de trekker maar niet overgehaald. 10 minuten voor tijd viel dan alsnog de gelijkmaker. Uit een corner wist Len Groenewold raak te koppen. Meteen na deze gelijkmaker krijgt Wagenborger Boys 2 grote kansen om weer op voorsprong te komen. Hier heeft de SV alle geluk van de wereld dat het niet weer een tegengoal tegen krijgt. In de tegenaanval gaat Wim Wubs er vandoor over rechts, speelt goed zijn man uit en schiet in de verre hoek de 2-3 binnen. Grote vreugde dus aan de kant van Mussel, alleen is dat van korte duur. De gastheren krijgen een vrije trap, brengen de bal in de 16 en iemand van hun word neergehaald. Ook Wagenborger Boys krijgt dus een strafschop. De keeper steekt het hele veld over om deze penal raak te schieten; 3-3.

3 minuten voor tijd kan Wim Wubs alleen op de keeper afgaan, maar word neergehaald. In plaats van dat de scheidsrechter meteen rood geeft, geeft deze geel. Feit is wel dat het zijn 2e gele kaart was en alsnog rood krijgt. Len Groenewold schiet de vrije trap die daar uit voort komt in de muur. In 2e instantie word de bal opnieuw ingebracht en via een scrimmage weet Richard Wubs er 3-4 van te maken. In de 90e minuut krijgt Mussel een indirecte vrije trap op randje 16. De oorzaak hiervan is mij ontgaat, aangezien de bal daar niet eens in de buurt was. Waarschijnlijk was het de keeper die wat tegen de scheidsrechter zei. Vanuit de vrije trap ontstond een corner, en vanuit die corner kreeg Richard Wubs een niet te missen kans op 3 meter van de goal.

In de tegenaanval moest Erwin Wijnholds achter zijn directe man aan en legde hem neer in de 16. De scheids fluit terecht voor een penal, tenminste dat wordt gedacht. De beste man had het anders gezien en gaf de aanvaller van Wagenborger Boys een gele kaart voor een swalbe. Inmiddels zitten we al in de 6e minuut van de blessuretijd en weet de SV nog een een grote kans te creeren via Wim Wubs en Richard Wubs. Mussel verzuimd echter de klus af te maken.

In de allerlaatste seconden krijgt Wagenborger Boys nog een vrije bal halverwege de helft van Mussel. De bal word ingebracht en Nick Uil word geraakt aan het hoofd. Deze blijft op de grond liggen. Ook Len Groenewold gaat naar de grond. De oorzaak heb ik niet kunnen zien, maar nu liggen er 2 spelers op de grond met een hoofdblessure. De warrige scheidsrechter laat gewoon doorspelen en doordat er 2 mensen op de grond liggen in de 16 meter, heffen ze buitenspel op. De gastheren maken hier dankbaar gebruik van en schieten de 4-4 binnen. Dit was echt een schandalige vertoning van de scheidsrechter. Die man floot van beide kanten dramatisch en was vanaf minuut 1 de weg kwijt. Laat duidelijk zijn dat niet de scheidsrechter, maar SV Mussel zelf diegene is die de punten heeft laten liggen. Overigens kreeg aanvoerder Rick Breedveld nog de rode kaart naar commentaar op de leiding.

Wagenborger Boys – SV Mussel 4-4 (1-1)

‘4 1-0 (Wagenborger Boys), ’22 1-1 (Wim Wubs), 48’ 2-1 (Wagenborger Boys), ’80 2-2 Len Groenewold, ’82 2-3 (Wim Wubs), ’85 3-3 (Wagenborger Boys), ’88 3-4 (Richard Wubs), ‘90+6 4-4 (Wagenborger Boys)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker, Nick Uil, Arjan Raveling, Robert Boels (Len Groenewold); Rolf Smidt, Mark Mulder (Erwin Wijnholds), Rick Breedveld; Wim Wubs, Lars Hemmes (Richard Wubs), Roy Breedveld.