SV Mussel legt het af tegen ONR

Het prachtige eerbetoon aan Grietje Wijnholds, die vorige week op 57-jarige leeftijd overleed, toonde eens te meer aan waar een kleine vereniging groot in kan zijn. Voor de vrouw en moeder sv_musselvan SV Mussel leden, Harrie, Johan, Manda en Erwin werd door het eerste en tweede elftal van de roodhemden een minuut stilte in acht genomen. Na de indrukwekkende minuut stilte galmde het “You’ll never walk alone” over het veld. Hierna dienden de spelers over te gaan tot de orde van de dag. Dit hield in dat op een werkelijk prachtige grasmat gespeeld werd tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde ONR uit Roden.


Achilleshiel
Dat het een lastige avond werd, hadden ook de meest optimistische supporters wel verwacht, maar de manier waarop SV Mussel haar doelpunten weggaf, was zelfs vijfdeklasse onwaardig. ONR gaf de gastheren alle tijd en ruimte om vanuit de laatste linie op te bouwen. Echter daar zit nou net de achilleshiel waar trainer Tseard van der Meer zich over mag gaan buigen. Fysiek is er inmiddels genoeg aanwezig bij de roodhemden, maar voetballend schiet het elftal nog behoorlijk tekort. ONR hoefde zich eigenlijk niet bovenmatig in te spannen, want zodra SV Mussel over de middellijn kwam, was het de bal al snel weer kwijt. In de omschakelmomenten die volgden stond SV Mussel niet meer in de organisatie en kreeg het in de eerste helft drie treffers om de oren.

Hoopgevende tweede helft
Hoe anders was de instelling aan het begin van het tweede bedrijf. SV Mussel gaf vanaf het begin druk en wist na een omzetting van trainer Tseard van der Meer een behoorlijke portie inzet en duelkracht op het veld te leggen. Waar SV Mussel via Lars Hemmes nog het dichtst bij een doelpunt was, had Mark Mulder de trekker zelf over moeten halen in plaats van door te combineren. Het vlaggenschip van SV Mussel liet in elk geval een goede tweede helft zien en dat stemde iedereen tot tevredenheid. Desondanks wist ONR uit twee uitbraken nog de 4-0 en 5-0 te maken. De eretreffer van de gastheren viel uiteindelijk in de blessuretijd en kwam op naam van supersub Richard Wubs. Rick Breedveld behield op de rand van het strafschopgebied het overzicht en stelde de gelegenheidsspits in staat de 5-1 op het scorebord te zetten. Aanstaande zaterdag speelt SV Mussel de derde bekerwedstrijd van de voorbereiding. Op sportpark ‘De Slenk’ is Oosterparkers de volgende tegenstander.

SV Mussel 1 – ONR 1 1-5 (0-3)
‘5 0-1 (ONR), ’15 0-2 (ONR), ’25 0-3 (ONR), ’70 0-4 (ONR), ’75 0-5 (ONR), ’90+1 1-5 (Richard Wubs)

Opstelling SV Mussel:
Patrieck Poker; Rien Boels (’60 Nick Uil), Nico Blok, Len Groenewold, Robert Boels (’55 Roy Breedveld); Arjan Raveling, Mark Mulder, Rick Breedveld; Rolf Smid, Lars Hemmes (’70 Richard Wubs), Wim Wubs.