SV Mussel lijkt klaar voor terugkeer in vierde klasse: Nick Uil enthousiast over kansen van zaterdagvijfdeklasser

2017-02-08

SV Mussel degradeerde twee seizoenen geleden naar de zaterdag vijfde klasse en was van plan zo snel mogelijk terug te keren in de vierde klasse. Vorig jaar lukte het net niet, want de Musselkers plaatsten zich na een redelijk seizoen niet voor de nacompetitie. Dit seizoen zou het dan ook anders moeten. De afscheidnemende trainer Tseard van der Meer begon met zijn team enigszins stroef, maar zijn spelers hebben de smaak inmiddels te pakken en de rood-blauwen meldden zich dan ook nadrukkelijk bij de bovenste ploegen en zijn volop in de race voor een nacompetitieplek.

Door RegioMagazine/ deAftrap

Nick Uil is met zijn twintig jaar een van de jongere spelers in de selectie. De rechtervleugelverdediger speelt al sinds zijn jeugdjaren bij de club. Hij zit sinds vier seizoenen in het eerste en doet het daarin naar behoren: Uil verzaakt nooit en heeft een prima inzicht. Hij maakt het eerste competitiedeel van begin tot eind mee en zag dat de ploeg langzaam op stoom kwam. Het scheelt een hoop dat de Musselkers een goalgetter van het kaliber Lars Hemmes in de gelederen hebben. Het is volgens Uil echter het team dat het doet en zo is het ook. SV Mussel is dan ook een hechte eenheid met voornamelijk jongens uit het eigen dorp.

Na afloop van de wedstrijden op Sportpark De Slenk is het dan ook gezelligheid troef als de spelers bij de picknicktafels buiten staan te genieten en nog heel eventjes de wedstrijd opnieuw beleven. Nick Uil is tevreden over de eerste seizoenshelft, maar baalt nog een beetje van de wedstrijd tegen koploper Achilles 1894, vlak voor het intreden van de winterpauze. ,,We zaten net in een flow en dan kom je zo’n club tegen in de vijfde klasse.” De back doelt op het feit dat de Assenaren veel te sterk zijn voor de andere tegenstanders en hoger horen te spelen. Toch deed SV Mussel het verdienstelijk tegen de lijstaanvoerder. Half koers had het in Assen zomaar 2-2 kunnen staan en werd goed gespeeld. Ondanks dat werd ruim, zij het geflatteerd, verloren. De derby tegen SETA werd op eigen veld eenvoudig met 5-1 gewonnen en zo waren er meer wedstrijden waar ‘De Mussel’ prima spel en goede resultaten liet zien. Tegen Pesse bijvoorbeeld. ,,We wonnen met 7-0. Het was niet spannend, maar we hadden in die fase de punten echt nodig.” Sinds de gewonnen wedstrijd tegen Pesse liep het goed bij de bespelers van De Slenk: er stond echt een team en Lars Hemmes scoorde wel erg gemakkelijk: vaak na rust. Het bleek een wapen van SV Mussel, maar vooral het feit dat de trainingsopkomst erg hoog is. ,,Ik zie dat als het sleutel van het succes”, vindt Uil. Het wierp zijn vruchten in ieder geval af. De stand leert dat wel, want de ploeg staat keurig in de subtop en kan als het aan de verdediger ligt zowaar als tweede eindigen. Dan is de nacompetitie bereikt en moet promotie bewerkstelligd kunnen worden. Of dat lukt is vers twee, maar in de vorm waarin SV Mussel verkeert moet dat geen probleem zijn.