SV MUSSEL MAAKT HET ZICHZELF LASTIG

sv_mussel

Na drie oefenwedstrijden, waarvan twee met grote cijfers werden verloren, stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegen het eerste elftal van DIO Groningen, tevens uitkomend in de vijfde klasse van het amateurvoetbal, kon SV Mussel laten zien hoe het er voor stond. Met slechts één doelpunt voor en één na de onderbreking deed het elftal van Tseard van der Meer zichzelf tekort. DIO Groningen wist één keer het net te vinden in de laatste tien minuten, maar zag de oost-Groningers dus toch met drie punten huiswaarts keren: 1-2.

Behoorlijk niveau:

Met onder de lat de teruggekeerde Patrieck Poker wist SV Mussel de eerste twintig minuten een behoorlijk niveau te halen. Waar Arjan Raveling, Lars Hemmes en Wim Wubs legio kansen lieten liggen om de openingstreffer te maken, was DIO Groningen sporadisch op de helft van de Musselkers te vinden. De aanwezige toeschouwers (ongeveer zeventig mensen, waarvan de helft uit Mussel) konden echter maar één keer juichen: Roy Breedveld wist middels een bekeken schuiver het veldoverwicht om te zetten in een 1-0 voorsprong.

Strafschop


Na de eerste drinkpauze, die door de overigens goed fluitende jonge scheidsrechter Karacaoglan werd ingevoerd, had SV Mussel meer moeite om het spel te maken. De bezoekers mochten nog van geluk spreken dat Robert Boels net voor de thee, geen rode kaart kreeg en DIO Groningen een strafschop werd onthouden. Boels werd buitenom gepasseerd en hield zijn tegenstander opzichtig vast, naar scheidsrechter Karacaoglan legde de bal buiten het strafschopgebied.

Ruimte achter de verdediging


In het tweede bedrijf voetbalde SV Mussel vooral tegen zichzelf. De bezoekers speelden regelmatig met vier aanvallers, waardoor er grote ruimtes achter de verdediging van de roodhemden viel. Wanneer de nieuwbakken vijfdeklasser wel tot een goede opbouw kwam en rustig bleef combineren kwamen ze wel tot goede mogelijkheden. Zo wist aanvoerder Wim Wubs, na een goed opgezette aanval over de linkerkant, de tweede van de middag binnen te schieten. Het verzet van DIO leek na deze tweede treffer wel gebroken, ware het niet dat SV Mussel het zichzelf, evenals in de oefenpartij tegen NEC Delfzijl, nog weer onnodig lastig maakte. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Poker losgelaten en de spits van DIO was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken.

Geoliede machine


Gelukkig kwam de eerste zege in de bekercompetitie niet meer in gevaar voor SV Mussel maar duidelijk was wel dat het vlaggenschip van ‘de SV’ nog lang geen geoliede machine is. Het elftal van trainer Tseard van der Meer mag het aanstaande dinsdag op het eigen sportpark “De Slenk” opnemen tegen ONR uit Roden. Deze derdeklasser wist de eerste bekerwedstrijd ook te winnen: Oosterparkers werden door de formatie uit Drenthe met 5-2 verslagen.

Bron: fc kanaalstreek