SV Mussel mist uitgelezen kans in topper tegen DSZ’16

Vanmiddag stond de topper tussen Mussel en DSZ`16 op het programma. Een wedstrijd met veel strijd, weinig goed voetbal en weinig kansen. Een penalty leek voor Mussel een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar Bastiaan Mulstege dacht daar namens DSZ`16 anders over en pareerde de inzet van de geroutineerde vleugelaanvaller Wim Wubs. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij ook begon: 0-0.

01 april 2017; Sportpark De Slenk, Mussel

s.v. Mussel – DSZ`16

Geen doelpunten

:Bron: http://dsz16.nl/bastiaan-mulstege-redt-punt-dsz16-mussel/  Verslag van DSZ’16

Mussel – Twee weken na de rode kaart tegen Tiendeveen heeft de afdeling tuchtzaken nog geen uitspraak gedaan omtrent de rode kaart van Allard van Weringh. Zodoende kon hij vanmiddag de aanvoerdersband om de arm nemen die een andere eigenaar zocht nu Robbin Markus afwezig was. Gezien het feit dat ook Rik Schutte niet van de partij was kwam dit helemaal goed uit want diens positie werd door Van Weringh ingevuld. Mark Sikkema die met een kruisbandblessure langere tijd uitgeschakeld is werd vervangen door Jelmer Elsinga. Onder leiding van arbiter Jagersma werd er iets na half drie afgetrapt op het hobbelige veld in Mussel.

17621975_1301850129851192_4668731139587296170_o

Het was de thuisploeg dat het beste uit de startblokken kwam en na een dikke vijf minuten voetbal was het Len Groenewold die een eerste doelpoging liet noteren. Een schot over het doel was zo het eerste wapenfeit. Het duurde even tot DSZ`16 in de wedstrijd kwam. Het hobbelige veld maakte het voetballen lastig en Mussel stond goed. Het duurde dan ook een half uur voor ook DSZ`16 een doelpoging kon laten noteren. Bas Boersma leek een overtreding te begaan op Nick Uil maar mocht door. Zijn schot miste echter de juiste richting en snelheid waardoor het een simpele prooi werd voor doelman Joost Hammenga. Aan de andere kant leek Mussel vervolgens heel goedkoop aan een doelpunt te komen. De verdediging van DSZ`16 liet de bal lopen voor Bastiaan Mulstege maar de bal stuitte dusdanig hoog op dat de doelman een tot het uiterste moest gaan om de bal over het doel te tikken. Uit de daarop volgende hoekschop werd vond Len Groenewold het zijnet. In de tegenstoot was Bas Boersma de ervaren René Brinks te snel af, omspeelde de keeper en werd door die zelfde keeper onderuit gehaald. Strafschop…zou je denken maar de scheidsrechter van dienst dacht daar anders over tot ongeloof van heel DSZ`16. Zelfs de mensen langs de kant met een fictieve Mussel-bril gaven aan dat dit een 100% penalty had moeten zijn. Voor rust kwam DSZ er vervolgens nog één keer uit maar de voorzet van Luuk Goudswaard was te dicht op de doelman waardoor het gevaar geweken was.

Na rust twee ongewijzigde elftallen binnen de lijnen. Een aardige regenbui aan het begin van de tweede helft zorgde voor een wat sneller veld wat in het voordeel zou kunnen werken voor DSZ. Het was echter Mussel dat gevaarlijker was. De lange ballen van René Brinks richting de vleugelaanvallers zorgden voor het meeste onrust maar kansen creëren bleef voor beide ploegen moeilijk. Beide centrale verdedigingsduo’s stonden goed. Als het al gevaarlijk werd ging er vaak een persoonlijke fout of een glijpartij aan vooraf. Bij het gebrek aan kansen probeerde Jeremy Pfundt het een aantal maal met schoten van buiten het strafschopgebied maar erg gevaarlijk werd dit niet. Na een slalom van Dennis Huitsing door de Zuidlaarder defensie wist Allard van Weringh ternauwernood redding te brengen. Diezelfde Van Weringh kreeg een kwartier voor het einde van de wedstrijd de bal ongelukkig op zijn hand en omdat dit volgens scheidsrechter Jagersma binnen het strafschopgebied gebeurde wees hij naar de penaltystip. Wim Wubs (“hij mist nooit”, klonk het op de tribune) nam plaats achter de bal en zag zijn inzet gestopt worden door Bastiaan Mulstege. Mussel bleef even aandringen en na een vrije trap van René Brinks leek het doel van DSZ even een schiettent maar het liep met een sisser af. Toen Bastiaan Mulstege in de slotseconden ook nog een inzet van Lars Hemmes wist te stoppen was het duidelijk, vandaag zou er niet gescoord gaan worden. Zo eindigde de wedstrijd dus zoals hij begon: 0-0.

17632371_1301849676517904_1777266192565896249_o

Opstelling DSZ`16: Bastiaan Mulstege; Lex Tammens, Peter Zuidhof, Tom Wolf, Allard van Weringh ©; Pelle Duiven (90+1. Rienk Wagenaar), Jelmer Elsinga, Mack Cremers (55. Lars Kolk), Luuk Goudswaard; Jeremy Pfundt (90+2. Vincent Kabel), Bas Boersma.

Opstelling SV Mussel: Joost Hammenga; Nick Uil, René Brinks, Bryan Boels, Jan Voshart; Rick Breedveld, Arjan Raveling ©, Len Groenewold; Dennis Huitsing (76. Erwin Wijnholds), Lars Hemmes, Wim Wubs.

Rest bank: Richard Wubs, Robert Boels

Scheidsrechter: Dhr. A. Jagersma (Noord-Sleen)

Gele kaarten: René Brinks, Len Groenewold (Mussel); Lars Kolk (DSZ ‘16)