SV Mussel moet zo snel mogelijk terug naar de 4e klasse vindt Robert Boels

Door Gerry Grave

SV Mussel in de vijfde klasse, het was vorig seizoen even wennen, want niet het niveau waar de club thuishoort. De rood-blauwe formatie liet dat ook wel zien, want na een stroeve start kwam de diesel langzaam op gang en bleef ie maar aan de loop met als resultaat dat de ploeg mee mocht doen aan de nacompetitie en met anderhalve been in de vierde klasse stond. Toch ging het mis tegen de fysiek sterke Nieuw-Weerdinger formatie NWVV. Dat hadden de Musselkers zelf niet verwacht, want voetballend zag het er goed uit. Er bleek meer nodig te zijn voor een rentree in de vierde klasse, het beoogde doel van de club die dit seizoen door ex-profvoetballer Jan Veenhof wordt getraind.

Dit seizoen gaat het net als het begin van de vorige competitie niet naar wens op het mooie sportpark De Slenk. De SV Mussel-supporters willen en eisen meer van de spelers. Ze zien wel dat het erin zit, maar de punten willen nog niet komen. Robert Boels is een nog jonge voorstopper van het eerste team en is op de hoogte van die eisen en weet ook dat er meer in zit. Hij zal er samen met zijn teamgenoten alles aan doen nog een paar plekken te stijgen. Nu geldt een bescheiden klassering in de middemoot voor Veenhof en de zijnen. Om te kunnen promoveren moet dus worden gestegen en volgens Boels een realiteit. ,,Plek vijf is zeker haalbaar. Het liefst hoger natuurlijk, maar we moeten eerst maar zorgen dat we vaker winnen. We krijgen nog veel te veel goals tegen. Dat moet eruit en we moeten vooral slimmer zijn in de achterste linie. Voorin is het ook niet altijd geweldig: we creëeren te weinig kansen en dat moet zeker anders, want die kansen moeten ook nog eens worden benut.”

Hij kan voorbeelden genoeg bedenken van wedstrijden waarin er meer in zat. ,,WVV thuis bijvoorbeeld. We waren beter, maar kregen in de laatste minuut een penalty tegen waardoor zij alsnog een punt kregen.” Tijdens de tweede seizoenshelft zullen de Musselkers het in Winschoten moeten rechtzetten. De ploeg wacht nog zware tegenstanders: koploper SC Angelslo, maar ook het hooggeklasseerde Nieuw-Balinge en de gemeentelijke derby tegen SETA is altijd lastig. ,,Dat zijn de mooiste wedstrijden: straks thuis tegen SETA. Tegen Nieuw-Balinge hebben we nog wat recht te zetten.”

Doel is en blijft het bereiken van de nacompetitie voor promotie: zwaar, maar te realiseren als het aan Robert Boels ligt. ,,Alles moet dan wel kloppen en er mag niets misgaan. We horen gewoonweg in de vierde klasse thuis. Ik hoop dat ik vaste basisspeler word trouwens.” SV Mussel gaat de toekomst net als voorheen met eigen jeugd in aangevuld met enkele krachten van buitenaf. ,,Met onze nieuwe trainer hebben we het jeugdbeleidsplan aangescherpt en ook hebben we een jeugdcoördinator aangesteld die onze trainers begeleidt.”