SV Mussel niet langs Nieuw Balinge

IMG_0279 (1)

Mussel speelde de laatste wedstrijd van het jaar 2015 thuis tegen Nieuw Balinge. Beide teams speelden een wedstrijd van een bedenkenlijk niveau wat als een terechte gelijkspel tot gevolg had.

Door Johan Wijnholds

Geen strafschoppen

In de openingsfase had Nieuw Balinge een strafschop verdiend. Iedereen was het daar wel over eens, alleen de man die daar over ging zag het anders. Daar kwam de SV dus goed weg. Sterker nog, in de tegenaanval ontstond een grote kans voor Mussel. Lars Hemmes ging er van door, legde de bal terug op Wim Wubs die vervolgens de bal te scherp voor gaf op Richard Wubs. Enkele minuten later had Mussel zomaar een strafschop kunnen krijgen, alleen had de scheidsrechter net voordat er een overtreding werdt gemaakt al gefloten voor een overtreding op de keeper van de gasten. Iets waar iedereen het ook wel over eens was dat het geen overtreding was.

Eerste kans

Het was wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd, die er pas na 27 minuten kwam op naam van Lars Hemmes. Lars draaide goed bij zijn tegenstander weg en vuurde meteen op doel. Zijn visier stond niet op scherp. Een minuut later was het Nieuw Balinge dat een grote kans mocht noteren. Achterin stond Mussel te slapen, waardoor de gasten zo door konden lopen. Ook het visier van Nieuw Balinge stond niet op scherp. Meteen daarop was Mussel weer gevaarlijk. Na een uitstekende voorzet van Richard Wubs kopte Wim Wubs de bal op de goal. De keeper redde in eerste instantie en Jan Voshart was er als de kippen bij in de rebound. Tot een goal leidde dit niet.

Geen verschil

Voor de rust kreeg Nieuw balinge nog 2 mogelijkheden. Eerst kon de spits vrij gemakkelijk doorlopen richting de goal. Keeper Patrieck Poker verkleinde zijn doel goed waardoor de aanvaller te gehaast naast schoot. Een minuut voor het rustsignaal ontstond er een 1 tegen 1 situatie met de aanvaller en keeper Poker. Poker werd knap omspeeld maar Robert Boels was goed meegelopen en maakte de aanval onschadelijk. Nieuw Balinge oogde gretiger in de eerste helft, Mussel was voetballend een klein beetje (heel klein beetje) beter. Wat dus resulteerde in een 0-0 ruststand.

Tweede helft

Na de pauze was het Mussel met de eerste grote kans. Wim Wubs nam een snelle vrije bal. Die werd verlengt door Lars Hemmes waardoor de bal bij Richard Wubs terecht kwam. Ook Richard Wubs wist het doel niet te vinden. Na een uur spelen kreeg Nieuw Balinge missichien wel de grootste kans van de wedstrijd. Ook nu verkleinde Patrieck Poker zijn doel goed en schoot de aanvaller naast. Ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was er een uitbraak van Mussel. Roy Breedveld ging er vandoor over links, passeerde zijn tegenstander en na een schot (of voorzet, was moeilijk te zien vanuit de omroepcabine) belandde de bal in de handen van de keeper. In de laatste minuten kreeg Nieuw Balinge nog 2 mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Al met al verdiende de wedstrijd geen winnaar. Volgens de omroeper van dienst was het de wedtrijd van Armoede tegen Slecht. Iets waar een ieder zich bij aan zal sluiten.

SV Mussel – Nieuw Balinge 0-0

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker, Erwin Wijnholds, Arjan Raveling, Robert Boels, Nick Uil, Rick Breedveld, Jan Voshart (’67 Mark Mulder), Niels Teuben (’55 Len Groenewold), Wim Wubs, Lars Hemmes, Richard Wubs (’71 Roy Breedveld)