SV Mussel op de valreep langs Seta

,,De wedstrijd van het jaar” zo werd er al gesproken in de wandelgangen, voorafgaand aan de eerste van twee derby’s die deze jaargang in de vijfde klasse E door beide elftallen werd afgewerkt. In een wedstrijd die niet overhield qua voetballende kwaliteiten maar die wel bol stond van passie, strijd en spanning, wisten de Musselkers onder aanvoering van Rick Breedveld pas in de slotseconden de felbegeerde drie punten in eigen huis te houden. (4-3)

Volgepakte tribune
De grauwe weersvoorspellingen en het prachtige hoofdveld op sportpark de Slenk zorgden ook afgelopen zaterdag weer voor een prachtig decor aan de Slenkweg in Mussel, waar beide elftallen uit de Kanaalstreek hun voetbalkunsten mochten vertonen voor een volgepakte tribune. De aanwezige toeschouwers, zo’n 150 in totaal, kregen in de eerste helft niet veel waar voor hun geld. SV Mussel probeerde het spel te maken maar was veelal slordig in de eindpassing en SETA moest zich noodgedwongen beperken tot het spelen van de lange bal. Ondanks het initiatief, die het overgrote deel van de wedstrijd bij de gastheren lag, werd het elftal van trainer Tseard van der Meer in het eerste half uur slecht één keer echt gevaarlijk.

Pardoes
Mark Mulder zette Wim Wubs met een steekpass vrij voor de keeper, die zijn poging gekeerd zag worden door keeper van der Werff. SETA daarentegen wist eigenlijk nauwelijks gevaar te stichten maar kwam,  tegen de verhouding in, toch op voorsprong. In de 27e minuut verdween een hoekschop van Raymond Allemekinders pardoes achter de debuterende Mussel-goalie Harwin Moorlag. De Musselker-defensie die in verhouding toch al veel tegentreffers kreeg te verwerken in de negen voorgaande competitieduels zag er ook nu weer niet heel scherp uit. In het kwartier dat volgde probeerde Mussel het wel maar leek het toch enigszins aangeslagen door de opgelopen schade. Het kwam niet verder dan een paar schoten uit de tweede lijn van Rick Breedveld en Jan Voshart en een kopbal van Mark Mulder uit een hoekschop die alles behalve gevaarlijk was.

Gelegenheidsvoorstopper
Dat de Musselkers toch met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken hadden ze te danken aan Rick Breedveld. De gelegenheidsvoorstopper was in de 42e minuut mee naar voren gekomen bij een hoekschop en kon, nadat Jan Voshart de bal uitstekend teruglegde, verwoestend uithalen. Gezien het spelbeeld niet onterecht en het beloofde veel goeds voor het tweede bedrijf.

Wim Wubs (SV Mussel) ziet zijn poging stranden op de vuisten van van der Werff (SETA)

Vele omzettingen
Na de thee kon het team van trainer Tseard van der Meer niet direct het veldoverwicht omzetten in goede kansen was het vooral de angst om niet te mogen verliezen die de Musselkers de das om leek te doen. Van der Meer wisselde eerst de ongeluk spelende Richard Wubs voor Patrick Drenth en vier minuten later verving hij Jan Voshart voor Len Groenewold. Het effect die de oefenmeester hiermee wilde bereiken pakte in eerste instantie echter volledig verkeerd uit. Door de vele omzettingen leek SV Mussel toch enigszins van slag en moest het in een tijdsbestek van zes minuten twee tegentreffers incasseren. Eerst wist Fidel Plat de defensie van de Musselkers in verlegenheid te brengen door vanaf de zestienmeter doeltreffend af te drukken, vervolgens liets Raymond Allemekinders drie verdedigers zijn hielen zien en in de 75e zijn tweede van de middag binnen te schuiven (1-3). SETA mocht het vervolgens zichzelf kwalijk nemen dat het een aantal kleine mogelijkheden op de 1-4 liet liggen waardoor SV Mussel toch nog enige hoop hield op de aansluitingstreffer.

Enig fortuin
Het drama dat zich daarna voltrok voor de Musselkanaalsters hadden zelfs de meest optimistische Mussel-supporters niet meer verwacht. Een voorzet vanaf rechts viel met enig fortuin voor de voeten van Lars Hemmes die vanaf een meter of tien de bal in de 81e minuut beheerst langs goalie van der Werff van SETA kon schieten en plots het geloof terugbracht bij alles en iedereen dat SV Mussel heet. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Rick Breedveld met een geplaatst schot na sterk voorbereidend werk van Wim Wubs, zijn tweede en Mussels gelijkmaker deze middag binnen te schieten en zodoende spanning volledig terug te brengen in de wedstrijd.

Rare stuit
Het werd uiteindelijk een derby zoals een derby hoort te zijn. Waar SETA in de 91e minuut een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen, maar dit naliet, kon SV Mussel in de tegenaanval wel juichen. De uitstekend spelende Arjan Raveling gaf de bal aan Mark Mulder die vervolgens de bal hoog het strafschopgebied in slingerde. De twee centrale verdedigers van SETA stonden elkaar eigenlijk volledig in de weg en verkeken zich volledig op de rare stuit die aan de diepe bal zat. Wim Wubs was er als de kippen bij om de winnende treffer binnen te schieten en liet zich kronen tot machtwinner tot vreugde van de aanwezige Musselkers. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel een betere uitslag geweest. Maar op basis van de passie, inzet en beleving die SV Mussel in het laatste kwartier ten toon spreidde was de overwinning zeker verdiend.

Hoogst haalbare
Door de overwinning weet SV Mussel de aansluiting te behouden met de subtop in de 5e klasse E. Koploper vv Sweel won echter ook hun tiende competitieduel waardoor het gat nog altijd tien punten bedraagt en een periodetitel het hoogst haalbare lijkt voor dit seizoen. SETA is na tien wedstrijden terug te vinden op een negende positie met twaalf punten

Fc Kanaalstreek