SV Mussel pakt 3 punten in Winschoten

IMG_0279 (1)SV Mussel heeft 3 punten overgehouden aan de ontmoeting met WVV. Door deze overwinning klimt Mussel op naar de 4e plek op de ranglijst.

Door Johan Wijnholds

Mussel de betere
Mussel begon prima aan de wedstrijd en creëerde in de openingsfase een aantal prima kansen. In de eerste minuut was Wim Wubs al dichtbij de eerste treffer. Richard Wubs werd na 3 minuten ook gevaarlijk na een goede voorzet van Wim Wubs van de rechterkant. 3 minuten daarna was Lars Hemmes dichtbij een goal vanuit een corner. WVV had de eerste minunten weinig te vertellen en overleefde de aanvallen van de SV. Na 8 minuten werd WVV voor het eerst gevaarlijk vanuit een counter. Na een snelle omschakeling werd er te haastig geschoten, in de handen van keeper Poker. In de 10e minuut kwam de SV op een verdiende 0-1 voorsprong. Wim Wubs gaf een prachtige assist op Nick Uil, die ook weer op prachige wijze de bal binnenschoot. Mussel speelde met veel vertrouwen en het voetbal was best goed te noemen.
Na ruim een kwartier was WVV dicht bij de gelijkmaker. Len Groenewold stond aan de verkeerde kant te dekken waardoor zijn man er vandoor kon gaan. Zijn schot werd in de korte hoek gepakt door Patrieck Poker. Aan de andere kant moest ook de keeper van WVV serieus in actie komen. Een vrije bal van Rick Breedveld werd stijlvol gepakt. Mussel bleef doordrukken en kreeg opnieuw een mogelijkheid via Erwin Wijnholds. Na een goede actie had hij geen kracht meer voor zijn schot.

Dreiging WVV
Halverwege de eerste helft kwam WVV wat beter in de wedstrijd. Mussel werd onnauwkeuriger in de passing en de gastheren schoven langzaam maar zeker wat meer op richting de Musselgoal. Ook begon WVV serieuze kansen te creëeren. Na 28 minuten kwam er een voorzet van WVV vanaf de linkerkant. Poker verkeek zich op de bal, die zomaar op de deklat terecht kwam. Daar kwam Mussel met de schrik vrij. Amper een minuut later kwam de SV weer goed weg. De spits van WVV kapte zich knap vrij op randje 16 waarna hij de bal breedlegde. De inzet van de opkomende man ging maar net over. Even later passeerde de rechtsbuiten van WVV Len Groenewold in de 16 meter. Arjan Raveling gaf goed rugdekking en herstelde het zwakke optreden van Groenewold. Vlak voor het rustsignaal was Wim Wubs dicht bij zijn 2e goal. Rolf Smidt slingerde de bal de 16 meter in. Richard Wubs liet de bal lopen voor Wim Wubs, die de bal controleerde en vervolgens net over schoot.

Tweede helft
Na de pauze kwam Mussel goed uit de kleedkamer. Wim Wubs veroverde keurig de bal van de laatste linie van WVV en schoot vervolgens ietswat te gehaast op de goal, daar waar breedleggen misschien een betere optie was geweest. In de 51e minuut kwam Mussel op een 0-2 voorsprong. Mussel kreeg een vrije trap die Arjan Raveling snel nam en de bal meegaf op de opkomende Erwin Wijnholds. Erwin passeerde als een klassieke rechtsbuiten zijn tegenstander en legde vervolgens de bal panklaar op het hoofd van Wim Wubs die binnenkopte. Vlak daarna kreeg WVV dé kans om de aansluitingstreffer te maken. De buitenspelval van Mussel mislukte volledig zodat alles open lag achterin.Keeper Poker twijfelde om uit te komen en bleef uiteindelijk staan, welliswaar te ver voor zijn goal. De aanvaller van WVV schoot verrassend vroeg en tot ieders opluchting wat Mussel een warm hart toedraagd vloog de bal net over de goal heen.

Op slot
De SV leek in de 66e minuut het duel in het slot te gooien door op 0-3 te komen via een strafschop van Wim Wubs. Een kwartier voor tijd maakte WVV van uit het niets hun 1e goal. WVV kreeg een vrije trap op 20 meter van de goal. De muur van Mussel stond volledig verkeerd waardoor het niet zo heel moeilijk was om de vrije bal binnen te schieten. Meteen na de aftrap kreeg Mussel 2 kansen om weer verder uit te lopen. Erwin Wijnholds gaf de bal voor op de ingevallen Patrick Drenth die het niet af kon maken. Uit de corner die Drenth overhield kopte Wim Wubs naast.
Aan de andere kant was Arjan Raveling alert nadat Patrieck Poker veel te ver zijn goal uit kwam.
In de 90e minuut wist WVV terug te komen tot 2-3. De bal werd op prachtige wijze binnengeschoten. Na deze goal onstond er veel irritatie en een opstootje. Na aanleiding hiervan zag de scheidsrechter het nut er niet van in om blessuretijd bij te trekken en floot meteen af. 4 minuten blessuretijd was helemaal niet gek geweest. Ik had nog moeten zien of Mussel dan stabiel genoeg was om de overwinning veilig te stellen. Van dit alles was dus geen sprake en zo kon SV Mussel de drie punten mee naar huis nemen.

Derby
Komende zaterdag speelt SV Mussel een Kanaalstreekderby tegen vv SETA. Het duel begint om 14:30 uur op Sportpark de Slenk in Mussel.

ga naar de Facebook pagina van SV Mussel voor een uitgebreid fotoverslag.

WVV – SV Mussel 2-3 (0-1)
’10 0-1 (Nick Uil), ’51 0-2 (Wim Wubs), ’66 0-3 (Wim Wubs), ’76 1-3 (WVV), ’90 2-3 (WVV)

Opstelling SV Mussel:
Patrieck Poker, Erwin Wijnholds, Arjan Raveling, Len Groenewold, Rolf Smidt, Nick Uil (’69 Mark Mulder), Rick Breedveld, Jan Voshart, Richard Wubs (’61 Patrick Drenth), Lars Hemmes, Wim Wubs