SV Mussel pakt geen punten ondanks 2 man meer op het veld

IMG_0279 (1)

Mussel speelde een belangrijke wedstrijd voor de 2e periode uit tegen Wildervank. In de heenwedstrijd eindigde de wedstijd in een 2-2 gelijkspel en in deze wedstrijd trok de SV zelfs helemaal aan het kortste eind.

Door Johan Wijnholds

In de beginfase ging de wedstijd aardig op en neer. Wel was het dat de grotere kansen kreeg. De gastheren wisten dan ook als eerste een schot op doel te lossen, wat overigens een makkelijke prooi was van keeper Patrieck Poker. Even naarna werd ook de SV gevaarlijk via Lars Hemmes. Zijn kopbal had geen kracht meer na een prima aanval via de rechterkant. Nog binnen de 10 minuten volgenden er 2 kansen voor Wildervank. Met name de 2e kans had er zeker in gemoeten. Het was Patrieck Poker die met een uitstekende reflex op de doellijn Wilvervank van het scoren afhield.

onzorgvuldig

Na een kwartier spelen Mocht Rolf Smidt aanleggen voor een vrije trap. Deze belande bij Lars Hemmes die de bal neerlegde voor Niels Teuben. Niels schoot vervolgens de bal hard over. In de 26e minuut was het opnieuw Niels Teuben die bijna het net wist te vinden. Een directe vrije trap werd hard ingeschoten, maar de keeper pareerde zijn inzet met een corner als gevolg. 3 minuten later had Wildervank de openingsgoal moeten maken. Oog in oog met de keeper wou de spits (zo leek) de bal breedleggen, terwijl er niemand mee was gelopen. Wildervank heeft zo al een paar grote kansen gehad, maar ging daar zeer onzorgvuldig mee om.

Controle

Naar mate de 1e helft vorderde begon Mussel iets meer controle te krijgen op de wedstrijd. Mussel begon iets meer te creeren maar wist het doel niet te vinden via opnieuw Niels Teuben en Erwin Wijnholds. Vlak voor rust kreeg Wildervank nog 1 kans. Een schot belande op de paal en via de rug van Poker rolde de bal net langs het doel. Hier kwam Mussel heel goed weg. Ook vanuit de corner die daaruit voortkwam kreeg Wildervank een kopkans. Deze ging ruim voorlangs. In de slotseconden de rust had Lars Hemmes een grote kans op de openingsgoal. De bal kwam van de linkerkant voor, maar Lars kwam (ondanks zijn maar 51) een teenlengte tekort.

Vlak na de rust bleek de defensie van de SV weer niet goed te staan. Wildervank kon opnieuw alleen op de keeper af komen, maar ook deze keer wisten ze een grote kans niet te verzilveren. Na 63 minuten spelen was het Mussel dat op voorsprong kwam. Na een vrije trap van de goedspelend Niels Teuben liet de keeper de bal los. Lars Hemmes was er als de kippen bij en schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Even later kwam Mussel bijna op een 0-2 voor een identieke situatie. Wim Wubs nam deze keer de vrije bal en ook nu liet de keeper weer los. Na een korte scrimmage floot de scheidsrechter af en kende de verdedigende team een vrije bal toe. In de tegenaanval lag het achterin open bij de SV en deze keer wist Wilvervank wel te profiteren oog in oog met de keeper, 1-1.

Rode kaart

Na 70 minuten moest wildervank met 10 man verder nadat een speler 2x geel heeft gekregen. In mijn ogen een beetje kinderachter van de scheidsrechter, die overigens de gehele wedstrijd zeer pietluttig aan het fluiten was. Omdat Wildervank bleef praten kende de scheids een indirectie vrije trap toe binnen de 16. Dit leverde voor Mussel niks op.

Omdat Mussel met een man meer op het veld stond probeerden de gasten de druk op te voeren om nog een goal te maken. Invaller Richard Wubs was dichtbij met zijn hoofd. 9 minuten voor het einde kreeg Wildervank opnieuw een rode kaart na 2x geel. Mussel had nu 2 man meer op het veld en ging vol op de aanval spelen. Een paar kleine kansjes was het gevolg, maar echt dichtbij een goal kwam Mussel niet.

Slordig

Mussel begon steeds slordiger te spelen en gaf nog een grote kans weg. Invaller Robert Boels leverde de bal zomaar in bij de tegenstander, die zo door kon lopen naar de goal. Mussel had het geluk dat Wildervank de hele wedstrijd niet heel scherp was voorin. In de 90e minuut was het opnieuw Wildervank die zo door konden lopen en met 9 man wisten ze nu wel de 2-1 binnen te schieten. Een stuk of 7 minuten blessuretijd restte voor Mussel nog om er minimaal een gelijkspel van te maken. Schoten van Rick Breedveld, Nick Uil en Richard Wubs leverden geen goal op. Ook een goede aanval via Roy Breedveld en Erwin Wijnholds leverde niks op.

Al met al een zeer domme nederlaag van SV Mussel, die met 11 tegen 9 zelf niet de winnende goal kon maken maar deze juist tegenkreeg.

Wildervank – SV Mussel 2-1 (0-0)

’63 0-1 (Lars Hemmes); ’69 1-1 (Wildervank); ’90 2-1 (Wildervank)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker, Erwin Wijnholds, Jan Voshart, Arjan Raveling, Rolf Smidt (’86 Robert Boels), Rick Breedveld, Niels Teuben (’74 Patrick Drenth), Nick Uil, Roy Breedveld, Lars Hemmes (’72 Richard Wubs), Wim Wubs