SV Mussel simpel langs VV Meedhuizen

bal

SV Mussel heeft na de zeperd van vorige week tegen Tiendeveen, waar overigens geen verslag van is gemaakt, orde op zaken gesteld tegen Meedhuizen. Er werd met ruime cijfers gewonnen van de laagvlieger, maar heel soepel ging het allerminst. De doelstelling van deze middag voor de SV was onder andere weer een positief doelsaldo te hebben. Deze stond voor de clash tegen Meedhuizen op -5. Dit is dan ook gelukt, Mussel staat weer op +1.

Door Johan Wijnholds

Vroege voorsprong

Mussel ging vanaf minuut 1 op zoek naar doelpunten. Dit resulteerde al meteen in een kopkans van Wim Wubs. Na 5 minuten kreeg Mark Mulder de bal op het middenveld. Deze begon met een dribbel zonder dat hij aangepakt werd, alleen zijn schot was een afzwaaier. Iets later werd Roy Breedveld over de knie gelegd binnen de 16 meter en mocht Wim Wubs aanleggen voor de 1-0. Deze werd beheerst binnengeschoten. Na 10 minuten kreeg Lars Hemmes de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Van ongeveer 13 meter schoot hij de bal hard over de goal. Een minuut later kwam Rolf Smidt door over de linkerkant en bezorgde de bal bij Lars Hemmes, die zonder aan te nemen in één keer op doel wou schieten, alleen schoot Lars voorlangs.

Balbezit

Mussel had misschien wel 90% balbezit, alleen vonden de roodhemden elkaar erg moeizaam. Te slappen inspeelballen en trainer Tseard van der Meer (waarvan ik zijn naam voor het eerst goed schrijf) coachte dan ook continue aan dat het tempo omhoog moest.

Na 17 minuten maakte Meedhuizen volledig tegen de verhouding in de gelijkmaker. Dom balverlies van Mussel achterin leidde zomaar tot een goal van de gasten, die voor de 3e keer dit seizoen het net wisten te vinden. Ook na de tegengoal hield Mussel steeds balbezit, alleen duurde het een poos voordat er weer een kans kon worden genoteerd. Uit een corner wist Lars Hemmes de 2-1 te maken, nadat Lars zelf de corner had verdiend door de bal hard op doel te schieten na goed neerleggen van Wim Wubs met het hoofd. Na ruim een half uur kreeg Meedhuizen één van de spaarzame mogelijkheden. Een vrije bal van een meter of 20 werd ruim over geschoten en dat was het dan ook wel in de eerste helft. In de 37e minuut Was het wederom Lars Hemmes die Mussel op een 3-1 voorspong zette. Met deze tussenstand werd er gepauzeerd. Pupil van de week Jens Verkuijlen wist voor de wedstrijd het goede voorbeeld al te geven door te scoren vanaf de aftrap. Ook in de rust kwam Jens met een prima analyse over de eerste helft. Volgens Jens moest Mussel beter naar elkaar overspelen.

Lars 3x

Mussel speelde in de 2e helft wat makkelijker. De ballen werden strakker ingespeeld en het liep allemaal wat soepeler. Mussel creëerde een legio kansen, alleen werden ze stuk voor stuk om zeep geholpen. De eerste grote kans na rust was voor Wim Wubs.Hij kwam schuin voor de goal oog in oog te staan met de keeper, maar schoot veel te wild in. Één balletje breed en Lars Hemmes had zijn 3e van de middag. Verder wisten nog 2 keer Wim en Lars Hemmes het net niet te vinden. Ook had de scheidsechter de bal voor de 2e keer op de stip moeten leggen. Waarschijnlijk vond de beste man 1 strafschop voldoende. Mussel verzuimde verder afstand te nemen van de gasten, waardoor Meedhuizen zelfs nog terug kon komen in de wedstrijd. Patrieck Poker pareerde een schot van de spits met zijn voeten. In de tegenaanval wist Lars Hemmes bij de 3e doelpoging in een paar seconden wel het net te vinden en maakte zo zijn 3e van de middag.

Richard Wubs

Na 67 minuten kon Jan Voshart de score verder opvoeren, maar zijn schot kwam niet eens in de buurt van de goal. 5 minuten later wist Richard Wubs wel te scoren. Richard, die ingevallen was voor Lars Hemmes, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mark Mulder. Een minuut later zorgde wederom Richard Wubs voor de 6-1. Mussel bleef doordrukken en bleef kansen creëren. Na 75 minuten kwam de bal voor van de rechterkant maar Jan Voshart kopte hard over. Even later maakte Rick Breedveld er 7-1 van. Mark Mulder stuurde Wim Wubs weg die de bal prima teruglegde op Rick Breedveld. Rick kapte de bal naar zijn linker en schoot hard in. Mussel kreeg ook in de slotfase nog een paar kansen om de score nog flink op te schroeven, maar bleef steken op 7 treffers. Ook Meedhuizen kreeg nog 1 goede kans om nog een keer te scoren. Via de linkerkant kwam Meedhuizen door en kwam op keeper Poker af. Invaller Rien Boels maakte het de spits dusdanig moeilijk door goed mee te lopen waardoor de aanvaller niet goed meer in kon schieten. Al met al was het een gemakkelijke middag voor de SV. Volgende week speelt Mussel een uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys.

SV Mussel – Meedhuizen 7-1 (3-1)

‘7 1-0 (Wim Wubs), ’17 1-1 (Meedhuizen), ’27 2-1 (Lars Hemmes), ’37 3-1 (Lars Hemmes), ’59 4-1 (Lars Hemmes), ’72 5-1 (Richard Wubs), ’73 6-1 (Richard Wubs), ’78 7-1 (Rick Breedveld)

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker; Rolf Smidt (’81 Rien Boels), Robert Boels, Arjan Raveling, Nick Uil; Mark Mulder, Rick Breedveld, Jan Voshart; Roy Breedveld, Lars Hemmes (’61 Richard Wubs), Wim Wubs