SV Mussel slaat geweldige slag: Wildervank met 2-0 verslagen

2017-02-21

Wim Wubs twee keer trefzeker
Al maandenlang gaat het goed met SV Mussel. Zó goed dat het niet anders kan of de nacompetitie moet worden gehaald. De ploeg verloor van de betere ploegen in deze klasse én eerder dit seizoen van de tegenstander van afgelopen zaterdag, Wildervank. Dat gebeurde deze keer niet, want daarvoor waren de bespelers van De Slenk te sterk en dan vooral het eerste kwart van de wedstrijd. Een daarin bereikte 1-0 voorsprong werd na rust veranderd in 2-0. Dat bleek ook de eindstand.

2017-02-21 (1)

Mussel  – Heel erg van belang was het niet dat Dennis Huitsing de 3-0 kon maken met nog een minuut of achttien op de klok. De wedstrijd leek immers wel beslist, maar wat hád hij hem graag gescoord, zijn tweede competitietreffer. Oog in oog met Shane Swama, de doelman van Wildervank, miste hij echter. Hij baalde als een stekker, sloeg zijn handen voor zijn gezicht en liet het koppie even hangen. Dat duurde maar kort, want gretig als de linksbuiten is, vervolgde hij zijn weg in het veld en ook nog eens richting het doel. Trainer Tseard van der Meer moest dolblij zijn geweest: niet alleen met de overwinning, tevens met de winnaar Huitsing die met zijn negentien jaar een veelzijdig talent is en vooral erg snel is én een aardige actie in huis heeft.

SV Mussel hield stand, Huitsing had er wel eentje kunnen maken, want kwam nog een keer gevaarlijk bij het doel van Swama. Drie punten in de knip en een plekje gestegen op de ranglijst, het was waar het de Musselkers om te doen was. Huitsing toonde zich ook blij, maar baalt nog steeds van het missen van de 3-0. ,,We hebben verdiend gewonnen. Daarmee ben ik blij, maar wat voelde ik me beroerd zeg. Ik kon wel door de grond zakken. Gelukkig was het al 2-0, anders had ik me nóg beroerder gevoeld. Het is nog even wennen voor me. Vorig jaar schoot ik er bij Musselkanaal heel veel in, maar nu wil het nog niet echt. Dat gaat vast wel komen.”

Dit seizoen heeft het talent er nog tien wedstrijden de kans voor en het kan haast niet anders of hij schiet er wel een paar in. Het is een genot om hem te zien spelen: frivool, onvoorspelbaar en een prachtige actie in huis en dan ineens langs zijn tegenstander. In de eerste helft deed ie dat af en toe, na rust kreeg ie daartoe meer de kans.

Toch waren de rood-blauwen in de eerste helft beter dan hun optreden in de tweede helft. De eerste twintig minuten waren heerlijk om te zien. Wim Wubs scoorde binnen een minuut al de 1-0. Wildervank was daardoor kennelijk dusdanig van slag dat het eenrichtingsverkeer richting het doel van Swama was. Toch kon de voorsprong nog niet worden verdubbeld. Kansen waren er genoeg: nog een voor Wubs en Lars Hemmes werkte de bal over het doel van de Wildervanksters. En Dennis Huitsing? Ook hij had de kans te scoren, maar vond Swama op zijn weg.

Halverwege de eerste helft zakte SV Mussel weg. De ploeg vergat druk te blijven zetten en daardoor kwamen de gasten beter in de wedstrijd en kregen ze twee heel kleine kansen, te weten voor invaller Jordy Seip en centrumspits Aielko Folkers.

In de tweede helft zou de formatie van Van der Meer het moeten afmaken. Het ging een stuk stroever dan in het eerste deel van de wedstrijd, maar in de problemen kwamen de Musselkers niet. Als SV Mussel zou scoren dan zou de winst binnen zijn. Dat kon niet anders. Na 65 minuten spelen zorgde wederom Wim Wubs ervoor dat het 2-0 werd door de bal keurig binnen te schieten nadat Rick Breedveld hem bediende. Daarna dus de kans voor Huitsing en nog een aantal mogelijkheden voor de ploeg die met Tiendeveen zal gaan uitvechten wie er als tweede gaat eindigen. ,,We moeten gewoon tweede worden”, zei Musselker Len Groenewold, die er met een blessure af moest. ,,Ik kreeg een beste trap tegen mijn enkel net toen ik de bal wilde wegtrappen. Ik voel nóg mijn kleine teen”, zei hij na de wedstrijd. ,,Volgende week ben ik er gewoon bij, hoor.” Dan vervolgt SV Mussel haar race naar promotie, want dat zit er dit seizoen gewoon echt in en in de vierde klasse kan Dennis Huitsing laten zien dat hij ook op dat niveau prima voor dag zal komen.

Door de overwinning kroop SV Mussel op doelsaldo over DSZ ’16 heen naar de derde plaats. DSZ verloor, op zich gunstig, maar deed dit van Veendam 1894 dat hierdoor ook volop in de race blijft voor een nacompetitieplaats. Koploper Achilles 1894 verloor tot ieders verbazing punten uit bij Nieuw Balinge en dat is wel net zo leuk voor de tweede periode. Aanstaande zaterdag ontvangt de gedoodverfde kampioen uit Assen Veendam 1894 en gaat SV Mussel op bezoek bij Damacota. Wederom een interessant programma dus.

SV Mussel-Wildervank 2-0
Scoreverloop: 1. Wim Wubs 1-0, 65. Wim Wubs 2-0.

Toeschouwers: 125.
Scheidsrechter: Sietzema.

SV Mussel: Hammenga; Wijnholds, Brinks, Bryan Boels en Uil (80. Rien Boels); Groenewold (58. Robert Boels), Raveling en Rick Breedveld; Wim Wubs, Hemmes en Huitsing (80. Roy Breedveld).

Wildervank: Swama; Remon Nagel, Martijn Beekman, Jannenga en Ramon Beekman (31. Niemeijer); Van Velzen, Van Vliet en Wijngaard; Dennis Nagel, Folkers en Norder (17. Seip).

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave.