SV Mussel sleept eerste periodetitel in de wacht

Auteur: Gerry Grave

Dit seizoen moet het eindelijk gaan lukken voor SV Mussel: promotie naar de vierde klasse, het niveau waar de club ten minste thuishoort. Al drie seizoenen op rij lukt het de formatie van trainer Jan Veenhof maar niet de sprong te maken. Ze zaten er wél steeds dicht bij en dus moet het dit seizoen maar gebeuren in de overigens spannende vijfde klasse F in het zaterdagvoetbal. De eerste periodetitel is in ieder geval een feit; vanmiddag werd de thuiswedstrijd tegen laagvlieger DOS’63 met 3-1 gewonnen.

Halfweg koers stond het al 3-0 en dus was er voor de Musselkers niets aan de hand en leek een dikke overwinning aanstaande. Daar kwam uiteindelijk niets van, maar het mocht de pret allemaal niet drukken; slecht weer, bijna winterstop en ‘de periode toch wel binnen’ was wat een gedachtengang leek. Het verschil tussen de koploper en de nummer een-na-laatst was voor rust prima zichtbaar, maar in de tweede helft nihil. Sterker: de gasten kwamen na de hervatting vlot op 3-1 door smaakmaker Papito Tuitt. De man is een soort van cultheld in Linde en omstreken. Dat was hij al tien jaar op rij, maar inmiddels haalde hij ook RTV Drenthe en kent heel het noorden van het land hem. ‘Papito’ noemen ze hem. Gewoon zijn voornaam, want het bekt zo lekker weg en het klinkt zo leuk. Papito was sterk aan de bal zoals altijd, maar heeft te weinig snelheid om het de Musselker defensie lastig te maken. Zo was het vanmiddag ook toen de spits nauwelijks gevaarlijk werd. Op zijn doelpunt na dan. Op dat moment een treffer die belangrijk zou kunnen worden.

Wie de eerste helft goed zag moest echter tot de conclusie zijn gekomen dat er maar één ploeg was die recht had op de winst en dat was de rood-blauwe ploeg van Jan Veenhof die heel degelijk speelde en af en toe een paar mooie combinaties liet zien. Ook droop er gemakzucht vanaf; de 2-0 voorsprong, die tot stand was gekomen door treffers in de zevende minuut van Paul Hidding en een kwartier later door Bryan Boels, had met gemak verdubbeld kunnen zijn. Daarna hadden de bezoekers de 2-1 kunnen maken, maar bleef het doel van René Folkers van SV Mussel verschoond van een tegentreffer. Op slag van rust was het Lars Hemmes die met een juweel van een goal de 3-0 op het scorebord zette. Erg cruciaal zo bleek. Daar kon de vroege treffer aan het begin van de tweede helft van Papito weinig aan veranderen.

Toch bleven de Zuid-Drenten gaan. DOS’63 komt uit Linde, een klein dorp helemaal onderin de provincie Drenthe gevestigd. Het dorp heeft een sterke band met het Overijsselse Dedemsvaart. In die plaats kennen ze Papito ook goed, want hij speelde er enkele jaren en woont er ook nog. Een aantal fans van hem waren aanwezig. Ze bleven in een goed resultaat geloven en dat zat er ook heel even aan te komen. Het gevaar was bij SV Mussel verdwenen, omdat Lars Hemmes en Wim Wubs de ploeg hadden verlaten. Het scheelde nogal en dus ging het spel over en weer en hadden de gasten de 3-2 kunnen maken. Daarentegen hadden de Musselkers de 4-1 ook kunnen scoren, maar ontbeerde hen stootkracht voorin. Het siert DOS’63 overigens dat de ploeg maar bleef gaan. Tot de laatste seconden. Na afloop kregen ze een groot compliment van een man en vrouw die hun ploeg een warm hart toedragen. Maar SV Mussel won en dat was uiteindelijk terecht. De eerste periodetitel is een feit. Met drie punten voorsprong op VCG kan de lijstaanvoerder met een goed gevoel de winter in.
SV Mussel-DOS’63 3-1

Scoreverloop: 7. Paul Hidding 1-0, 22. Bryan Boels 2-0, 45. Hemmes 3-0, 47. Tuipp 3-1.
Scheidsrechter: Heikens.
Toeschouwers: 100.

SV Mussel: Folkers; Cas Groenewold, Fehrmann, Robert Boels en Rien Boels; Len Groenewold, Frank Hidding (46. Wijnholds) en Paul Hidding; Bryan Boels, Hemmes (68. Simon Hidding) en Wim Wubs (46. Raveling).