SV Mussel speelde een kansloze wedstrijd tegen koploper Sweel

Sweel, dat nog geen punten heeft laten liggen dit seizoen, behaalde eerder dit seizoen in Mussel al een ruime overwinning. Ook in deze wedstrijd wist de fusieclub van sp. Zweeloo en ZBC het net vaak te vinden.

Door Johan Wijnholds

Polletje
Al na 7 minuten moest keeper Poker serieus aan het werk. Hij pareerde knap een schot in de korte hoek vanaf de linkerkant. Een minuut later kwam Sweel wel op voorsprong. Wim Wubs speelde de bal terug op laatste man Arjan Raveling. Arjan speelde vervolgens terug op Poker die de bal naar voren wou roeien omdat er druk werd gezet op de bal. Een klassieke vorm van over de bal heen maaien zorgde voor de 1-0.

Geen kansen
Na een half uur spelen heeft Sweel nog 2 mogelijkheden gecreëerd. Ondanks dat was het SV Mussel dat het meeste balbezit had. Maar voor gevaar kon de SV niet zorgen. Elke diepe bal richting de voorste linie kwam niet aan. Het was overigen ook totaal niet aan Sweel te zien dat ze ongeslagen koploper waren. De gastheren lieten vrij weinig zien en het spel was erg pover. 10 minuten voor de rust wist Mussel voor het eerst gevaarlijk te worden. Tot een grote kans kwamen de rood/blauwen niet. 2 minuten later kwam probeerde Rick Breedveld het vanuit de 2e lijn na een afgeslagen corner. Om er maar een cliche in te gooioen: die bal is nog niet weer gevonden. Na 40 minuten leek Sweel op een 2-0 voorspoorsprong te komen. Scheidsrechter wees al naar de middenstip, maar na overleg met de grensrechter keurde hij de goal af wegens buitenspel. Aan de andere kant kreeg Wim Wubs een mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een prima aanval over rechts kwam de bal bij Wubs terecht. Zijn inzet miste ruim het doel. Toch was het Sweel dat nog wel 1x wist te scoren voor de pauze. Nadat de bal voor de goal werdt geslingerd werd deze goed bij de 2e paal binnen gekopt; 2-0.

Walk over
Meteen na de rust kreeg Sweel dé kans op 3-0. Op een meter voor de goal werd er voorlangs geschoten. De hele 2e helft was Sweel heer en meester. Waar het voor rust allemaal erg matig was, toonde Sweel zich in de 2e helft de terechte lijstaanvoerder. De ene aanval na de andere werd opgezet. Bij Mussel was het geloof op een resultaat natuurlijk helemaal weg. Als Sweel had gewild had het maarzo de dubbele cijfers kunnen halen. De teller bleef echter bij 6 goals steken.

Eerherstel
Al met al dus een terechte overwinning voor de aanstaande kampioen. Volgende week speelt Mussel weer een topper. Dan komt nummer 2 Tiendeveen op bezoek. Eerder dit seizoen wist Tiendeveen met 6-0 van de SV te winnen. De mannen van Tseard van der Meer zullen dus gebrand moeten zijn op eerherstel.

Sweel – SV Mussel 6-0 (2-0)

‘8 1-0, ’45 2-0, ’50 3-0, ’54 4-0, ’66 5-0, ’86 6-0

Opstelling SV Mussel:

Patrieck Poker, Erwin Wijnholds, Arjan Raveling, Robert Boels (’70 Richard Wubs), Rolf Smidt, Rick Breedveld, Mark Mulder (’60 Nick Uil), Roy Breedveld (’46 Len Groenewold), Wim Wubs, Lars Hemmes, René Brinks