SV Mussel vol vertrouwen naar de start

IMG_7416De selectie van SV Mussel sluit morgen de voorbereiding af met een wedstrijd tegen Oosterparkers, de derde en laatste tegenstander in de voorrondes van de bekercompetitie. ONR uit roden heeft tot nu toe alles in eigen hand en het moet wel heel gek lopen, willen de Drentenaren niet naar de knock-out fase gaan. SV Mussel daarentegen kan enkel in theorie nog de volgende ronde halen, maar heeft in de tegenstander van morgen een mooie graadmeter. De bezoekers uit Groningen komen tevens uit in de 5e klasse en als we de verhalen en analyses van ONR mogen geloven staat de slenkbespelers een fysiek sterke tegenstander te wachten.

Trainers Tseard van der Meer en Hans Boels hebben niets te klagen over de trainingsopkomst en langzaam maar zeker gaat het niveau en de intensiteit omhoog. Dit is tevens terug te zien in het aantal spelers die reeds in actie kwamen voor het eerste elftal. De oefenmeesters gaven tot dusverre al 25 spelers de kans zich te laten zien in de voorbereiding. De concurrentie is groot en dat komt het niveau en de sfeer binnen de groep alleen maar ten goede.

De wisselende resultaten van zowel het eerste- als tweede elftal doen niets af aan de inzet waarmee deze selectie tot nu toe iedere trainings- en wedstrijddag voor elkaar klaar staat. Er werd weliswaar verloren van VVS, Bellingwolde en ONR, maar hierbij mag worden opgemerkt dat het stuk voor stuk in hogere klasses acterende tegenstanders betrof. Tegen DIO en NEC delfzijl 2 wist het vlaggenschip van de ‘SVau’ wel te winnen, maar ontbrak het vooral aan scherpte in de eindpass en de afronding. Hier wordt op de trainingen hard op gehamerd en ook de opbouw gaat al beter dan aan het begin van de voorbereiding.

Al met al mogen we spreken van een tot dusverre zinvolle en leerzame voorbereiding waarna volgende week de competitie echt van start gaat met voor het eerste elftal een uitwedstrijd tegen Veendam 1894 en het tweede elftal mag een stukje verder reizen. Het elftal van Hans Boels trapt om half 1 af tegen de pekelikanen 4 uit Appingedam.