SV Mussel weet weer wat winnen is

SV MusselSV Mussel weet weer wat winnen is MUSSEL – Na een teleurstellend verlopen vorig seizoen waarin SV Mussel op de veertiende plaats eindigde en zodoende rechtstreeks degradeerde naar de vijfde klasse van het amateurvoetbal, hoopt SV Mussel dit jaar onder leiding van Tseard van der Meer mee te doen om het kampioenschap in de vijfde klasse E. Waar vorige week nog met liefst 7-0 werd verloren van VVS uit Oostwold, ging het afgelopen zaterdag al veel beter. Op 14 maart 2015 had SV Mussel voor het laatst een wedstrijd in winst om weten te zetten, thuis tegen Willemsoord werd het destijds 1-0 door een doelpunt van Peter Boxem. Tot en met afgelopen zaterdag was het zelfs de enige zege die het vlaggenschip van SV Mussel had behaald in het voetbaljaar 2015.

Door: Mark Mulder

Voorbereiding
Op dinsdag 4 augustus startte SV Mussel de voorbereiding met een training op sportpark de Slenk voor de gehele selectie. Waar voorgaande jaren alleen de eerste twee trainingen door een grote groep spelers werd bezocht, is daar dit jaar verandering in gekomen. Tseard van der Meer is aangetrokken als hoofdtrainer en samen met Hans Boels, die zelf jarenlang speler was van het eerste elftal en dit jaar tevens trainer het tweede elftal, zorgen ze voor een goede concurrentiestrijd die afgelopen zaterdag al eventjes zichtbaar was.

De eerste twee weken van het nieuwe seizoen zitten er alweer op en er kan teruggekeken worden op een goede voorbereiding. Er werd steeds intensief getraind door gemiddeld 25 gedreven voetballers en inmiddels zijn er alweer drie oefenwedstrijden gespeeld. Vorige week werd nadat ’s ochtends al pittig werd getraind, ‘s middags ruim verloren van VVS. maar bij vlagen was toen al te zien dat er mede door de inbreng van de nieuwe aanwinsten een beter elftal staat dan vorig seizoen het geval was.

Twee elftallen in actie
Afgelopen zaterdag was dus zoals gezegd de eerste keer dat trainers Tseard van der Meer en Hans Boels de mogelijkheid hadden om alle selectiespelers aan het werk te zien. De eerste oefenwedstrijd die om half 1 van start ging was tegen SETA 2. Met een sterk middenveld, waar Len Groenewold en Niels Teuben in de basis startten en met de snelle buitenspelers Jeroen Boels en Patrick Drenth wist SV Mussel vooral voor de rust het toegestroomde publiek op zes treffers te trakteren. Na de thee werd nog één keer gescoord en de uitslag 7-0 was niet eens geflatteerd. Om half 3 stond de volgende wedstrijd op het programma en ook dit keer werd er tegen een tweede elftal gespeeld. NEC Delfzijl 2, waarvan het eerste elftal dit seizoen uitkomt in de 2e klasse J, werd met 3-2 verslagen. Een uitslag die doet vermoeden dat het publiek met samengeknepen billen op de tribune zat, maar niets was minder waar. SV Mussel had voor rust al met 4 of 5-0 voor moeten staan en was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Lars Hemmes (2) en Wim Wubs scoorden de doelpunten namens de thuisploeg en in de blessuretijd wist de gasten uit Delfzijl nog wel twee keer te soren, maar daar was dan ook wel alles mee gezegd.

Bellingwolde
Op dinsdagavond 18 augustus wacht SV Mussel de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding. In Bellingwolde is de gelijknamige voetbalvereniging de opponent van de SV. Het team dat uitkomt in de vierde klasse van het zondagvoetbal oefende inmiddels tegen Heiligerlee (derde klasser, 2-1 winst), Sellingen (vijfde klasser, 1-2 winst) en DWP uit Sintjohannesga Friesland (derde klasser, 3-1 verlies). Om 19.30 uur word er afgetrapt.

SV Mussel – NEC Delfzijl 2 3-2 (2-0)
10’ Lars Hemmes 1-0, 27’ Lars Hemmes 2-0, 59’ Wim Wubs 3-0, 90’ 3-1, 90’+3 3-2

Opstelling SV Mussel:
Jasper van der Wal; Nick Uil (46’ Robert Boels), Tom Groenewold, Nico Blok, Rolf Smidt; Mark Mulder, Rick Breedveld, Arjan Raveling (46’ Jan Voshart); Wim Wubs, Lars Hemmes (46’ Richard Wubs), Roy Breedveld

Scheidsrechter: Dhr. T. Hein (Erica)